De Hoop heeft in Houten een polikliniek voor hulp aan kinderen, jongeren en volwassenen met psychische- en/of verslavingsproblemen. Ons zorgaanbod onderscheidt zich door de combinatie van verslavingszorg en reguliere ggz-zorg. Zo wordt jouw behandeling precies op jouw situatie afgestemd. Voor welke vorm van hulp je ook kiest, bij De Hoop word je gezien.

Adresgegevens

Polikliniek Houten
De Molen 24
3994 DB Houten
T: 030 – 75 15 870
E: secretariaat-MNL@dehoop.org

De polikliniek Houten is van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 8.30-12.15 uur en van 13.00-17.00 uur.

Wil je weten hoe je bij onze locatie kunt komen? Plan dan je route via deze link. Kom je met het openbaar vervoer? Gebruik dan deze link om je reis te plannen.

Terug naar locaties

Team

In het team hebben wij diverse specialisten. Zij werken samen om je de best mogelijke hulp te geven. In het team vind je een onder andere een christelijke psycholoog, psychiater, systeemtherapeut, ggz-agoog, orthopedagoog, vaktherapeut en een verslavingsarts.

Bekijk het team van afdeling Houten

*Let op: de wachttijd voor Autisme en ADHD in Houten is op dit moment erg lang, waardoor we geen nieuwe aanmeldingen aannemen.

Behandeling voor volwassenen 

Op onze polikliniek bieden we hulp aan volwassenen met psychische- en/of verslavingsproblemen. Hierbij kun je denken aan depressie, een angststoornis, persoonlijkheidsproblematiek of een verslaving. Tijdens je behandeling ontvang je zowel groepstherapie als individuele therapie. In Houten werken we veel met groepstherapie.

Behandeling voor kind en jeugd 

Voor kinderen en jongeren tussen de 4 en 18 jaar met psychische problematiek en/of overmatig middelengebruik hebben we een speciaal team. Deze bestaat uit GZ-psychologen, psychologen en orthopedagogen. Kinderen, jongeren en hun ouders kunnen hier terecht voor hulp bij verschillende problemen. Voordat de behandeling start vindt er een intakegesprek plaats waarbij we de zorgen op een rij zetten. We bieden je diagnostiek en daarnaast is onderzoek, zoals intelligentie- of autismeonderzoek, ook mogelijk. We bieden zowel kortdurende als intensievere hulp.

  • De Hoop heeft geen crisisdienst. Als je dringend hulp nodig hebt buiten onze kantoortijden, kun je contact opnemen met je eigen huisarts. Zij kunnen je vervolgens in contact brengen met de regionale crisisdiensten.

  • Wil je je aanmelden voor behandeling bij De Hoop? Neem dan contact op met je huisarts. De huisarts zal een verwijsbrief voor je maken en deze versturen naar De Hoop. Een voorbeeld-verwijsbrief kun hier downloaden. Je hebt een verzekering nodig om behandeling te krijgen.

  • Nee, dat hoeft niet. Bij De Hoop is ons geloof wel verweven met de zorg die we bieden, dat is ons fundament. Onze medewerkers zijn wel christelijk. Cliënten mogen zelf bepalen of zij iets willen met het geloof of niet.

Als je je wilt aanmelden bij De Hoop kun je contact met ons opnemen. Om je te kunnen aanmelden heb je een verwijsbrief nodig van je huisarts of een andere instantie die je kan doorverwijzen.