Wat is een angststoornis?

Angst kan een nuttig gevoel zijn. Het waarschuwt voor gevaarlijke situaties en helpt om daar tijdig op te reageren. Sommige mensen worden regelmatig overvallen door een angstig gevoel of paniek zonder dat daar een directe aanleiding voor is. Of angst neemt vormen aan die heftiger zijn dan reëel is. Angst kan het leven dan behoorlijk negatief beïnvloeden en zelfs leiden tot eenzaamheid of depressie.

“Ik had een hele zorgvuldige en respectvolle psycholoog, voelde me alleen door zijn liefdevolle uitstraling al veilig.”

Hoe weet je of jij een angststoornis hebt?

Er zijn verschillende soorten angststoornissen. Kenmerkend voor een angststoornis is dat de angst of paniek je plotseling overvalt of sterker is dan reëel lijkt. Heb je daarbij ook nog last van één of meer van de onderstaande symptomen? Dan is de kans groot dat je kampt met een angststoornis.

 

  • Je maakt je hele grote zorgen over relatief kleine dingen.
  • Je hebt last van angstaanvallen die je van tevoren niet aan voelt komen.
  • Je blijft maar piekeren en kunt je gedachten niet stopzetten.
  • Tijdens een angst- of paniekaanval heb je last van zweten, trillen, een versnelde hartslag, hyperventilatie en/of pijn op de borst.
Meer lezen over angstklachten en angststoornissen

Welke hulp biedt De Hoop bij een angststoornis?

Niet iedere angststoornis wordt op dezelfde manier behandeld. De Hoop biedt dan ook verschillende effectieve behandelmethoden aan voor dit probleem. We sluiten met onze behandeling aan op jouw specifieke situatie en wensen. Zo zorgen we er samen voor dat de angst vermindert en deze jouw leven niet meer overheerst. Deze behandelvormen kunnen worden ingezet bij een angststoornis:

Ben je er klaar voor om de eerste stap naar hulp te zetten? Of wil je eerst meer informatie ontvangen? Neem contact met ons op.