Kerken en De Hoop
De Hoop en kerken zijn eigenlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit voert terug naar het ontstaan van onze organisatie. In 1975 voelde een aantal christenen in Dordrecht zich erg betrokken bij het lot van verslaafden in hun samenleving. Gesteund door de plaatselijke kerken besloten zij een opvang voor deze kwetsbare doelgroep op te zetten. Dat werd De Hoop. Veel kerken zijn ook nog steeds dicht betrokken bij De Hoop. Dit doen zij door bijvoorbeeld biddend en financieel achter het werk te staan. Ook zijn ze betrokken bij cliënten die een gemeente zoeken nadat ze bij De Hoop in behandeling zijn geweest. Tegelijkertijd mogen wij onze inhoudelijke kennis delen, zodat kerken kunnen herkennen wanneer iemand hulp nodig heeft.
Wat kunnen kerken en De Hoop voor elkaar betekenen?
-
Cursus Pastoraat
Ontvang onderwijs en praktische tips over allerlei thema's waar je in het pastoraat vaak mee te maken krijgt. Een aanrader voor iedereen die pastorale taken heeft in de kerkelijke gemeente.
-
Toerusting vanuit het Kicg
Vanuit het Kennisinstituut christelijke ggz (Kicg) bieden we regelmatig cursusavonden aan voor pastoraal betrokkenen in kerken en gemeenten. Meer informatie.
-
Kerkenavonden
Bezoek één van onze kerkenavonden rondom een actueel thema. De avonden worden op verschillende plekken in Nederland georganiseerd. Meer informatie en aanmelden.
-
Collecteren voor De Hoop
Wil je collecteren voor De Hoop? Daar zijn we heel blij mee! Hier vind je meer informatie en materiaal om de collecte onder de aandacht te brengen.
-
De Hoop op bezoek in jouw kerk
Nodig ons uit! Bijvoorbeeld voor een presentatie, spreekbeurt of om samen een bijeenkomst te organiseren. Meer informatie.
-
Kom op bezoek bij De Hoop
Wil je met een groep uit jouw kerk een locatie van De Hoop bezoeken? We ontvangen je graag! Bekijk hier de mogelijkheden.
Stichting Vrienden van De Hoop
Het werk van De Hoop wordt op verschillende manieren ondersteund, bijvoorbeeld door gaven en gebed. Stichting Vrienden van De Hoop is de organisatie die de contacten onderhoudt met de achterban. Zij zorgen voor de fondsenwerving, zodat de diverse onderdelen van De Hoop die niet vergoed worden vanuit zorgverzekeraars en subsidies, toch kunnen blijven bestaan. Een voorbeeld hiervan is de pastorale zorg die cliënten kunnen ontvangen als zij dit willen. Maar ook de inloophuizen zijn voorbeelden van het werk waar Stichting Vrienden van De Hoop de fondsen voor werft.
Informatie over De Hoop in het kerkblad
Wil je graag informatie bieden over De Hoop in het kerkblad of het jaarboekje? Dan kun je daar kant-en-klare teksten voor gebruiken. Ben je op zoek naar andere, specifieke informatie over De Hoop? Dan kun je altijd contact met ons opnemen.