Activiteiten

In de inloophuizen zijn verschillende activiteiten voor bezoekers. Naast de gelegenheid om een gesprek te voeren met de vrijwilligers, kunnen bezoekers gebruik maken van beschermd internet. Ook wordt er regelmatig een documentaire of film gedraaid in het Inloophuis en is er gelegenheid om telefonisch contact op te nemen met instanties. De vrijwilligers in het Inloophuis staan altijd klaar om te helpen met hand- en spandiensten, zoals het schrijven van een brief aan de sociale dienst of het opstellen van een cv.

Maaltijd en verzorging

Ook voor een maaltijd kunnen bezoekers bij de inloophuizen terecht. We delen kort iets uit de Bijbel en hebben de tijd voor gezellig contact. Ook is het mogelijk om te douchen of om kleding te laten wassen, haar te laten knippen en tweedehands kleding te ontvangen.

Doorverwijzen

Mensen met een verslaving proberen we door te verwijzen naar De Hoop of andere instanties. Veel van de bezoekers geven aan dat de sfeer hen de rust biedt waar ze behoefte aan hebben, en in die rust komt het vaak tot een goed gesprek. We motiveren ze bijvoorbeeld voor een intakegesprek en gaan eventueel mee naar de polikliniek in Dordrecht of Vlissingen. In de afgelopen jaren hebben die gesprekken menigmaal geleid tot opname bij De Hoop. Mensen die bijvoorbeeld waren teruggevallen begonnen dan aan een behandeling met als doel: een nieuw leven.

Bekijk het filmpje over het Inloophuis

Accepteer de cookies om deze video te kunnen bekijken. Lees ons cookiebeleid.

Hulp gezocht!

De inloophuizen worden volledig betaald uit giften. Stichting Vrienden van De Hoop maakt zich hard om de inloophuizen te kunnen laten draaien.
Daarnaast zijn er veel vrijwilligers die meehelpen, zonder hen kunnen we de inloophuizen niet draaien. Zij zijn het warme hart van de inloophuizen. Wil je ook meedoen?

Wil je De Hoop meehelpen bij haar missie door de inloophuizen financieel te steunen?