Hulp, activiteiten en warme maaltijd

De vrijwilligers in het Inloophuis staan altijd klaar om te helpen met hand- en spandiensten, zoals het schrijven van een brief aan de sociale dienst of het opstellen van een cv. Ook worden er regelmatig leuke activiteiten georganiseerd ter ontspanning.

Ook voor een maaltijd kunnen bezoekers bij de inloophuizen terecht. We delen kort iets uit de Bijbel en hebben de tijd voor gezellig contact. In de inloophuizen zijn ook verschillende activiteiten voor bezoekers. Kijk voor meer informatie op de betreffende pagina van het inloophuis.

Doorverwijzen

Mensen met een verslaving proberen we door te verwijzen naar De Hoop of andere instanties. Veel van de bezoekers geven aan dat de sfeer hen de rust biedt waar ze behoefte aan hebben, en in die rust komt het vaak tot een goed gesprek. We motiveren ze bijvoorbeeld voor een  behandeling of begeleiding bij De Hoop. In de afgelopen jaren hebben die gesprekken menigmaal geleid tot opname. Mensen die bijvoorbeeld waren teruggevallen begonnen dan aan een behandeling met als doel: een nieuw leven.

Hulp gezocht!

De inloophuizen worden volledig betaald uit giften. Stichting Vrienden van De Hoop maakt zich hard om de inloophuizen te kunnen laten draaien. Daarnaast zijn er veel vrijwilligers die meehelpen, zonder hen kunnen we de inloophuizen niet draaien. Zij zijn het warme hart van de inloophuizen. Wil je ook meedoen?

Wil je De Hoop meehelpen bij haar missie door de inloophuizen financieel te steunen?