Aanmelden

Wil je je aanmelden voor behandeling of begeleiding bij De Hoop? Je aanmelding verloopt altijd via een verwijzer, zodat je behandeling ook vergoed kan worden door je zorgverzekeraar. Meestal is dit de huisarts, maar wanneer het om kinder- en jeugdzorg gaat kan dit naast de huisarts ook het jeugdteam zijn. Daarnaast kan het ook een andere zorginstelling zijn waar je behandeling volgt of de gemeente wanneer het gaat om woonbegeleiding (het WMO-loket).

De verwijzer zal een verwijsbrief voor je maken en deze versturen naar De Hoop. Dat kan per post en per e-mail. Een verwijsbrief kun je hieronder downloaden. Als je huisarts is aangesloten bij Zorgdomein, kan je huisarts ook digitaal doorverwijzen naar De Hoop, dan is deze verwijsbrief niet nodig.

Nadat De Hoop de verwijzing heeft ontvangen, zullen wij zelf telefonisch contact met je opnemen. Hoe lang het duurt voordat we een intakegesprek met je kunnen inplannen na de aanmelding kan je terugvinden bij de aanmeldwachttijden. Het is verstandig te weten hoe jouw zorg wordt betaald en wie dat doet. Op deze pagina staat meer informatie over de vergoeding van jouw behandeling of begeleiding bij De Hoop.

Ga naar stap 2: het intakegesprek

Heb je nog vragen over de hulp die De Hoop biedt? Voor alle zorgtrajecten van De Hoop kun je op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur telefonisch contact opnemen, of vul ons contactformulier in.