Wat is ADHD?

Moeite met concentreren. Niet stil kunnen zitten. Beslissingen nemen zonder de gevolgen te overzien. Kinderen, jongeren en volwassenen met ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) worden beperkt in hun dagelijkse functioneren. Vaak wordt al voor het tweede levensjaar duidelijk dat er iets aan de hand is. Toch wordt de diagnose ADHD vaak op latere leeftijd gesteld. De symptomen waren dan achteraf gezien altijd wel aanwezig.

“Ik ben zeer onder de indruk van de betrokkenheid van de medewerkers. Ik voel me hier echt gezien en gehoord.”

Hoe weet je of jij ADHD hebt?

De diagnose ADHD is door jezelf moeilijk te stellen. Niet iedereen heeft alle kenmerken. En niet iedereen die kenmerken heeft van ADHD, heeft de aandoening ook werkelijk. Herken je jezelf in de onderstaande kenmerken? Zoek dan hulp en onderzoek samen met een professionele hulpverlener of je ADHD hebt.

  • Je bent snel afgeleid en vindt het moeilijk om jezelf te concentreren.
  • Je kunt niet stilzitten en hebt de neiging tot ‘friemelen’.
  • Je bent met veel dingen tegelijk bezig, maar maakt niets af.
  • Je praat veel en snel.
  • Je gedrag is impulsief: je doet dingen zonder de gevolgen te overzien.
Meer lezen over ADHD

Welke hulp biedt De Hoop bij ADHD?

Niet iedereen met ADHD loopt tegen dezelfde problemen aan. De Hoop biedt zorg op maat. We kijken naar jouw specifieke situatie en behoeften en stemmen onze behandeling daar op af. We kunnen ADHD niet genezen. We kunnen je wel helpen om te gaan met de gevolgen van ADHD. En het daarmee voor jou – en voor je omgeving – een stukje makkelijker maken. Deze behandelvormen kunnen worden ingezet bij ADHD:

Ben je er klaar voor om de eerste stap naar hulp te zetten? Of wil je eerst meer informatie ontvangen? Neem contact met ons op.