Therapie bij een ggz-aanbieder wordt steeds meer online aangeboden. Het resultaat is online even effectief gebleken als bij fysieke ontmoetingen. Bij de afdeling Hoop Online van De Hoop kunnen volwassenen therapie krijgen voor zowel psychische- als verslavingsproblemen.
Bij online therapie hoef je niet naar een locatie te komen. Je ontmoet je behandelaar door te videobellen. Aanvullend op de behandelgesprekken kan je opdrachten doen via een online portaal.
Contactgegevens
Hoop Online – Afdeling voor online therapie
Telefoonnummer: +31 78 611 1111
E-mailadres: hooponline@dehoop.org
Voor behandeling bij Hoop Online hoef je niet in Nederland te wonen.

Met welke problemen kan je terecht bij onze online behandelaren?
“De meeste mensen wennen al heel snel aan het beeldbellen en geven vaak na het eerste gesprek aan dat ze niks missen tegenover een fysieke afspraak.” - Fabine, online psycholoog
Online therapie iets voor jou?
Therapie bij Hoop Online heeft een aantal unieke kenmerken die voor sommigen voordelig kunnen zijn:
- Geen reistijd;
- Behandeling (deels) op eigen gekozen tijdstip;
- Niet aan een locatie gebonden, dus de behandeling kan plaatsvinden op elke gewenste plek, ook vanuit het buitenland. Zorg wel voor een rustige plek waar je jouw privacy kunt waarborgen;
- Een kortere wachttijd.
Helaas kunnen we je bij Hoop Online niet helpen wanneer er sprake is van risicovolle suïcidale gedachten, zelfbeschadiging, (kwetsbaarheid voor) psychoses, een forensische achtergrond, complexe somatische problematiek, bipolaire stoornis, eetstoornis, autisme spectrum stoornis, gebruik van meerdere middelen en/of afhankelijkheid van GHB of opiaten. Bij deze problematiek kan je beter worden geholpen bij een fysieke locatie. Sinds kort voeren we geen diagnostiek meer uit naar ADHD. Wel kun je je aanmelden voor een behandeling van ADHD klachten wanneer de diagnose reeds gesteld is.
Verder is het handig dat mensen over digitale basisvaardigheden beschikken en de juiste apparatuur (computer/ tablet met webcam) hebben om een online gesprek mogelijk te maken.
Angel Roseval
Orthopedagoog

Henk-Jan Seesink
GZ-psycholoog

Kim Burger
Psycholoog

Louis van Til
Klinisch psycholoog

Flor Polanco Betances
Psycholoog

Lianne Vink
GZ-psycholoog

Gerriët van Renselaar
Psycholoog

Lisette Staples
Psycholoog

Myrthe Schouten
Psycholoog

Romeo Trapman
Psychiater

Sjacco van Iwaarden
Verslavingsarts

Aanmelden voor online therapie
Je kan je aanmelden voor een online ggz behandeling door de reguliere aanmeldroute te volgen en aan te geven dat je online behandeling wilt. Je kan ook direct contact op te nemen met de online psychologen via hooponline@dehoop.org. In beide gevallen is een verwijsbrief van de huisarts nodig.
Na je aanmelding, vindt een online intake plaats via beeldbellen, waarin we samen met jou kijken naar de best passende behandeling. Je behandeling bestaat uit een combinatie van het voeren van gesprekken via beeldbellen en het volgen van online oefeningen. Je hebt hier een computer, tablet of telefoon met webcam voor nodig.

Kosten
De vergoeding voor online therapie bij Hoop Online werkt hetzelfde als bij de reguliere zorg. GGZ zorg is een overkoepelende naam voor de zorg voor psychische klachten. Deze hulp valt onder de basisverzekering. Voor iedere verzekerde in Nederland geldt een verplicht eigen risico.
Houdt er rekening mee dat online hulpverlening ook valt onder dit verplichte eigen risico. De hoogte van het eigen risico wordt jaarlijks vastgesteld en kun je nalezen op je polis. Let op het intakegesprek wordt door de zorgverzekeraar gezien als hulpverlening en valt dus ook onder je eigen risico. Ook als na het intakegesprek wordt besloten om geen traject bij Hoop Online in gang te zetten.
Veelgestelde vragen
-
Soms kun je niet direct geholpen worden, maar moet je wachten tot het zover is. Daarnaast is de wachttijd voor elk hulpaanbod verschillend. Voor actuele informatie over de wachttijd van een specifiek hulpaanbod kun je deze pagina bekijken.
-
Als je niet naar je afspraak kunt komen, is het belangrijk dat je ons dit zo snel mogelijk laat weten. In ieder geval 24 uur voor de geplande afspraak. Zo kunnen we weer iemand anders helpen. Wanneer je niet tijdig afzegt, brengen we een zogenaamd ‘no-show tarief’ van €30,- voor de afspraak bij je in rekening. Wanneer je niet op je afspraak bent gekomen, nemen we altijd contact met je op. Als je in behandeling bent, bespreekt de behandelaar met jou onze werkwijze over het maken en afzeggen van afspraken. Kijk voor meer informatie op de pagina over no-show.