De Hoop ggz heeft in Amersfoort een polikliniek voor hulp aan kinderen, jongeren en volwassenen met psychische- en/of verslavingsproblemen. We bieden zowel verslavingszorg en reguliere ggz-zorg, een uniek aanbod! Zo wordt jouw behandeling precies op jouw situatie afgestemd. Voor welke vorm van hulp je ook kiest, bij De Hoop word je gezien.

Locatiegegevens

Polikliniek Amersfoort
Ruimtevaart 50-56, 3e etage
3824 MX Amersfoort
T: 035 – 75 20 329
E: secretariaat-MNL@dehoop.org

De polikliniek Amersfoort is van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 8.30-12.15 uur en van 13.00-17.00 uur.

"Als ik terugdenk aan de periode dat ik hulp kreeg, raakt me dat nog steeds: ik was geen nummer, maar ik werd echt gezien."

Hulp voor volwassenen

In Amersfoort bieden we christelijke ggz hulpverlening aan volwassenen met psychische- en/of verslavingsproblemen. We hebben een team met meerdere expertises die samenwerken om jou de beste zorg te bieden. Je kan hulp krijgen van een psycholoog, psychiater, verpleegkundige, creatief therapeut en GGZ-agoog.

Bekijk het team van afdeling Amersfoort

Hulp voor kinderen en jongeren

Voor kinderen en jongeren tussen de 4 en 18 jaar met psychische problematiek en/of overmatig middelengebruik hebben we een speciaal team. Deze bestaat uit orthopedagogen, creatieve therapeut, psychologen, systeemtherapeuten en gespecialiseerde psychiaters. Kinderen, jongeren en hun ouders kunnen hier terecht voor hulp bij verschillende problemen. Voordat de behandeling start vindt er een intakegesprek plaats waarbij we de zorgen op een rij zetten. We bieden je diagnostiek en daarnaast is onderzoek, zoals intelligentie- of autismeonderzoek, ook mogelijk. We bieden zowel kortdurende als intensievere hulp.

Bekijk het team van afdeling Amersfoort
  • De Hoop heeft geen crisisdienst. Als je dringend hulp nodig hebt buiten onze kantoortijden, kun je contact opnemen met je eigen huisarts. Zij kunnen je vervolgens in contact brengen met de regionale crisisdiensten.

  • Wil je je aanmelden voor behandeling bij De Hoop? Neem dan contact op met je huisarts. De huisarts zal een verwijsbrief voor je maken en deze versturen naar De Hoop. Een voorbeeld-verwijsbrief kun hier downloaden. Je hebt een verzekering nodig om behandeling te krijgen.

  • Nee, dat hoeft niet. Bij De Hoop is ons geloof wel verweven met de zorg die we bieden, dat is ons fundament. Onze medewerkers zijn wel christelijk. Cliënten mogen zelf bepalen of zij iets willen met het geloof of niet.

Als je je wilt aanmelden bij De Hoop kun je contact met ons opnemen. Om je te kunnen aanmelden heb je een verwijsbrief nodig van je huisarts of een andere instantie die je kan doorverwijzen.