Wat is een burn-out?

Mensen met een burn-out voelen zich extreem moe en zijn langdurig uitgeput. Dit is het gevolg van jarenlange overbelasting. Iemand met burn-outklachten is gespannen en onrustig en ziet als een berg op tegen werk en andere verplichtingen. Het gevoel dat er nog zoveel moet, maar niets meer lukt, zorgt voor huilbuien en depressieve gevoelens.

“Ik ben helemaal gelukkig en blij dat ik hier ben gekomen. Ik heb zoveel geleerd over mijzelf en leer nog steeds. Ik voel me goed en ben heel dankbaar.”

Hoe weet je of jij een burn-out hebt?

Als je al langere tijd allerlei fysieke en mentale klachten ervaart na een periode van functioneren in een hoge versnelling, is er de kans  dat je een burn-out hebt óf daar tegenaan zit. Herken je je in de onderstaande kenmerken en lukt het je niet om zelf rustiger aan te doen en weer op adem te komen? Dan is het slim om professionele hulp te zoeken.

 

  • Je hebt geen energie om iets te ondernemen en ziet als een berg op tegen je werk en andere verplichtingen.
  • Je kunt je moeilijk concentreren.
  • Ondanks dat je extreem moe bent, slaap je slecht.
  • Je ervaart depressieve gevoelens en hebt regelmatig huilbuien.
  • Je bent snel overprikkeld, hebt last van geluiden en fel licht.

Welke hulp biedt De Hoop bij een burn-out?

Om te genezen van een burn-out is het belangrijk om inzicht te krijgen in de oorzaak van je klachten. Vaak ligt deze in je persoonlijkheid, je legt de lat voor jezelf bijvoorbeeld erg hoog, waardoor je bepaalde patronen hebt ontwikkeld. De Hoop helpt. Samen bekijken we welke oorzaken er ten grondslag liggen aan je burn-out. Daar gaan we mee aan de slag. We stemmen de behandeling af op de ernst van je klachten en jouw specifieke situatie. Zo helpen we je om er bovenop te komen en de kans op herhaling zo klein mogelijk te maken.

 

Ben je er klaar voor om de eerste stap naar hulp te zetten? Of wil je eerst meer informatie ontvangen? Neem contact met ons op.