Wat is een rookverslaving?

Iedereen weet dat roken slecht is voor de gezondheid. Toch is ongeveer dertig procent van de Nederlanders verslaafd aan roken. Er treedt gewenning op en je gaat steeds meer roken. Daarnaast lukt het je niet om te stoppen, ondanks verschillende pogingen. Als je niet rookt kan je een sterke trek ervaren, bijvoorbeeld bij stress. Hulp krijgen voor een rookverslaving kan alleen als aanvulling op een bestaande behandeling. Je moet dus al in behandeling zijn bij ons voor een andere diagnose.

Tips om te stoppen met roken

Stoppen met roken is best lastig, misschien heb je het al meerdere keren geprobeerd. Gelukkig is het wél mogelijk.

Lees hier tips die je kunnen helpen

Welke hulp biedt De Hoop bij verslaving aan roken?

Als je de wens hebt om te stoppen met roken, kunnen we je helpen. Maar dus wel alleen als je al bij ons in behandeling bent voor een ander probleem. De zorgverzekeraar vergoedt een behandeling voor een rookverslaving namelijk niet. Als je aangeeft van je rookverslaving af te willen bij je huidige behandelaar, gaan we samen aan de slag. Voor de behandeling van rookverslaving zijn er bewezen psychologische behandelingen en behandeling met medicatie beschikbaar. In die behandelingen word je ondersteund door een (verslavings)arts en een (GZ)-psycholoog. Deze behandelvormen kunnen worden ingezet bij een verslaving aan roken:

De Hoop is aangesloten bij het Kwaliteitsregister Stoppen met Roken.

Ben je er klaar voor om de eerste stap naar hulp te zetten? Of wil je eerst meer informatie ontvangen? Neem contact met ons op.