De Hoop helpt! Ook in Rotterdam.

Ook in Rotterdam bieden wij geestelijke gezondheidszorg. Je kan bij ons terecht wanneer je behoefte hebt aan hulp bij psychische klachten of verslaving. Soms loop je namelijk zo vast dat je er zelf niet meer uitkomt. We helpen je dan op betrokken en deskundige wijze om weer perspectief te vinden.

Vanuit onze christelijke geloofsovertuiging willen we meer dan ons best voor je doen; we geloven dat je waardevol bent en dat er hoop is om verder te komen! Wij bieden hulpverlening aan kinderen, jongeren en volwassenen.

Adresgegevens

Polikliniek Rotterdam
Pegasusweg 200
3067 KX Rotterdam
T: 010-4104330
E: secretariaatRD@dehoop.org

De polikliniek Rotterdam is van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 8.30-17.00 uur.

Wil je weten hoe je bij onze locatie kunt komen? Plan dan je route via deze link. Kom je met het openbaar vervoer? Gebruik dan deze link om je reis te plannen.

Terug naar locaties

Beschut wonen in regio Rotterdam?

In regio Rotterdam bieden wij beschut wonen in Zuidplas. Een Huis van Hoop is een kleinschalige woonlocatie waar bewoners (cliënten) met elkaar een woon- en leefgemeenschap vormen. Overdag ga je je eigen weg. Aan het eind van de dag tref je de andere bewoners weer in het Huis van Hoop.

Meer lezen over het Huis van Hoop in Zuidplas

Wat kan je verwachten?

Voordat je behandeling bij De Hoop in Rotterdam echt van start gaat moeten er een aantal stappen worden doorlopen. Tussen deze stappen is er een wachttijd. Je begint bovenaan bij de aanmelding. Daarna volgt een intakegesprek met een behandelaar. Je intake wordt besproken in het team van De Hoop, waarna eventueel verder onderzoek nodig is. Dan wordt er met je besproken of wij de beste zorg aan je kunnen bieden. Kunnen we dat? En woon je in de regio? Dan wordt in de agenda’s van jouw behandelaar en jezelf de eerste afspraak gemaakt voor de behandeling.

  • De Hoop heeft geen crisisdienst. Als je dringend hulp nodig hebt buiten onze kantoortijden, kun je contact opnemen met je eigen huisarts. Zij kunnen je vervolgens in contact brengen met de regionale crisisdiensten.

  • Wil je je aanmelden voor behandeling bij De Hoop? Neem dan contact op met je huisarts. De huisarts zal een verwijsbrief voor je maken en deze versturen naar De Hoop. Een voorbeeld-verwijsbrief kun hier downloaden. Je hebt een verzekering nodig om behandeling te krijgen.

  • Nee, dat hoeft niet. Bij De Hoop is ons geloof wel verweven met de zorg die we bieden, dat is ons fundament. Onze medewerkers zijn wel christelijk. Cliënten mogen zelf bepalen of zij iets willen met het geloof of niet.

Als je je wilt aanmelden bij De Hoop kun je contact met ons opnemen. Om je te kunnen aanmelden heb je een verwijsbrief nodig van je huisarts of een andere instantie die je kan doorverwijzen.