We hebben allemaal wel eens problemen. Maar soms kun je zo vastlopen dat je er zelf niet meer uitkomt. Dan is het fijn als je iemand hebt waarmee je kunt praten en die met je meedenkt. En even uit je eigen omgeving kan stappen. Hiervoor kun je bij ons terecht.

Adresgegevens

Kliniek ‘De Optimist’ voor kinderen en jongeren
Provincialeweg 78
3329 KP Dordrecht

T: 078 – 6111318
E: info@dehoop.org

De afdeling Kinder- en jeugdpsychiatrie is van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 8.30-17.00 uur.

Wil je weten hoe je bij onze locatie kunt komen? Plan dan je route via deze link. Kom je met het openbaar vervoer? Gebruik dan deze link om je reis te plannen.

 

Aanbod

Een klinische behandeling duurt 14 weken. In een groep van maximaal tien jongeren verblijf je dag en nacht in onze kliniek ‘de Optimist’. Ook hier wissel je (groeps)behandeling af met dagdelen waarop je naar onze interne school gaat. Als je op de kliniek wordt opgenomen, kijken we op welke afdeling jij het beste past.

Over het algemeen zullen wij na de intake starten met een poliklinisch traject. Mocht blijken dat de zorgen en problemen die er bij jou spelen vragen om een meer intensieve aanpak, dan kan jouw behandeling worden opgeschaald naar een deeltijdbehandeling of klinische behandeling.

De Hoop is een christelijke ggz instelling en biedt dus zorg met een christelijke identiteit. Onze hulp is echter voor iedereen, je mag komen zoals je bent. Deze behandeling bieden we alleen aan in Dordrecht.

Waarvoor kan je terecht bij de kliniek?

Er kunnen verschillende soorten hulpverlening ingezet worden. In onze behandeling kijken we niet alleen naar het individu, maar betrekken we ook de omgeving bij de gesprekken. Daarnaast stellen wij niet graag diagnoses, dat kan een stempel zijn dat je lang met je meedraagt. Liever bespreken wij jouw klachten en zoeken we naar een goede manier hoe jij, samen met je omgeving, hiermee om kan gaan.

Ons team van professionals bestaat uit orthopedagogen, psychologen, GZ-psychologen, (verslavings)artsen, ouderbegeleiders en kinder- en jeugdpsychiaters. Wij bieden hulp en trajecten voor de volgende psychische problemen:

School

Tijdens de klinische opname wordt (groeps)behandeling afgewisseld met dagdelen waarop je naar de interne school gaat. Dit om te voorkomen dat je grote achterstanden op school oploopt. Het lessenaanbod stemmen af met je huidige middelbare school.

Aanmelden/voorwaarden

De deeltijdbehandeling wordt betaald door jouw lokale gemeente. Hiervoor heb je een geldige verwijsbrief van jouw huisarts of jeugdteam nodig. Na een verwijzing kan je contact met ons opnemen voor meer informatie of je rechtstreeks aanmelden.

Een kijkje in de kliniek

In dit filmpje krijg je een kleine impressie van hoe onze Kinder- en Jeugdkliniek er uit ziet.

Accepteer de cookies om deze video te kunnen bekijken. Lees ons cookiebeleid.

Meer informatie of aanmelden? Bij twijfels of vragen kun je op werkdagen telefonisch contact met ons opnemen. Wij denken graag met je mee!