Depressie, angsten, dwangmatig gedrag… Het zijn problemen waar heel wat mensen, jong en oud, in hun leven tegenaan lopen en jij misschien ook wel. Wanneer je vastloopt en je leven wordt beheerst door je problemen, is het wijs om hulp te zoeken.

Oorzaak van psychische klachten

De oorzaak van psychische klachten kan voor iedereen anders zijn. Vaak is het een samenspel van verschillende factoren. Bij De Hoop hebben we de visie dat vier soorten relaties invloed hebben op je mentale gezondheid: de relatie met jezelf, met de ander, met de schepping en je relatie met God.

Alle relaties hebben invloed op elkaar: wanneer je worstelt met hoe God naar je kijkt, bepaalt dat ook je relatie met jezelf. Hoe je naar jezelf kijkt, bepaalt hoe je relaties met anderen zijn. En dit heeft ook weer invloed op hoe je met de schepping omgaat, de zorg voor jezelf en de wereld om je heen.

In al deze relaties zoeken we samen met de cliënt naar het maximale herstel. Vanuit geloof en liefde, met lef en deskundigheid zoekend naar mogelijkheden en met respect voor grenzen die er kunnen zijn.

Hulp bij psychische klachten

De Hoop biedt hulp, zowel bij milde als bij ernstige problematiek. Als het gaat om psychische problemen of verslavingsproblemen, of een combinatie van beiden. Omdat ieder mens anders is, zoeken we in overleg met jou welke hulp het beste bij jouw hulpvraag past. In de vorm van therapeutische gesprekken, medicatie of een combinatie daarvan. In individuele gesprekken, samen met je partner of gezin, of in een groep.

We zoeken naar wat nodig is om herstel te vinden. Naast behandeling kan het dan soms juist ook gaan om hulp bij het weer aan het werk gaan, begeleiding in je thuissituatie, hulp bij het vinden van lotgenotencontact of pastorale hulp bij levensvragen.

Lees meer over de soorten hulp die we je kunnen bieden

Wil je weten hoe het aanmelden in zijn werk gaat, of ben je benieuwd naar de wachttijden?