Als je problemen hebt, is het vaak moeilijk om het vol te houden op school. Soms ga je als gevolg van je probleem helemaal niet meer naar school toe. Het komt ook voor dat aanmelding voor een behandeling wordt uitgesteld uit angst dat je te veel achter gaat lopen op school. In die gevallen kan deeltijdbehandeling in combinatie met onderwijs een oplossing zijn.

Adresgegevens

Deeltijdbehandeling voor kinderen en jongeren
Provincialeweg 92a
3329 KP Dordrecht

T: 078 – 6111318
E: info@dehoop.org

De afdeling Kinder- en jeugdpsychiatrie is van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 8.30-17.00 uur.

Wil je weten hoe je bij onze locatie kunt komen? Plan dan je route via deze link. Kom je met het openbaar vervoer? Gebruik dan deze link om je reis te plannen.

 

Aanbod

Deze vorm van behandeling is geschikt voor jongeren tussen de 12 en de 18 jaar, die problemen ondervinden in minstens 2 van de 3 belangrijkste levensgebieden: Thuis, op school, en in omgang met leeftijdgenoten. De problemen worden veroorzaakt door een psychiatrische stoornis, zoals angst, depressie, trauma, autisme, ADHD en soms lichte verslavingsproblematiek.

Als je bij De Hoop komt voor deeltijdbehandeling in combinatie met onderwijs, wisselen dagdelen behandeling en dagdelen elkaar school af. We stemmen het lesprogramma af met je huidige school. ’s Avonds, ’s nachts en in het weekend ben je gewoon thuis. Een deeltijdbehandeling in combinatie met onderwijs duurt meestal zo’n drie maanden.

De Hoop is een christelijke ggz instelling en biedt dus zorg met een christelijke identiteit. Onze hulp is echter voor iedereen, je mag komen zoals je bent.

Deze behandeling bieden we alleen aan in Dordrecht.

Waarvoor kan je terecht bij de deeltijdbehandeling?

We bieden hulp en trajecten voor de volgende psychische problemen. Er kunnen verschillende soorten hulpverlening ingezet worden. In onze behandeling kijken we niet alleen naar het individu, maar betrekken we ook de omgeving bij de gesprekken. Daarnaast stellen wij niet graag diagnoses, dat kan een stempel zijn dat je lang met je meedraagt. Liever bespreken wij jouw klachten en zoeken we naar een goede manier hoe jij, samen met je omgeving, hiermee om kan gaan.

Ons team van professionals bestaat uit orthopedagogen, psychologen, GZ-psychologen, (verslavings)artsen, ouderbegeleiders en kinder- en jeugdpsychiaters. Wij bieden hulp en trajecten voor de volgende psychische problemen:

School

Tijdens de klinische opname wordt (groeps)behandeling afgewisseld met dagdelen waarop je naar de interne school gaat. Dit om te voorkomen dat je grote achterstanden op school oploopt. Het lessenaanbod stemmen af met je huidige middelbare school.

De deeltijdbehandeling is een samenwerkingsverband tussen De Hoop ggz, Eleos en een aantal scholen in de regio van het samenwerkingsverband RefSVO, te weten De Rank, Gomarus Scholengemeenschap, Wartburg College en Driestar College. De behandeling staat open voor iedereen die hiervoor een verwijzing krijgt van de huisarts of van het jeugdteam en beperkt zich dus niet tot scholieren van de betrokken scholen.

Aanmelden/voorwaarden

De deeltijdbehandeling wordt betaald door jouw lokale gemeente. Hiervoor heb je een geldige verwijsbrief van jouw huisarts of jeugdteam nodig. Na een verwijzing kan je contact met ons opnemen voor meer informatie of je rechtstreeks aanmelden.

Een kijkje bij de deeltijdbehandeling

In dit filmpje krijg je een kleine impressie van hoe onze deeltijdbehandeling voor kinderen en jongeren er uit ziet.

Accepteer de cookies om deze video te kunnen bekijken. Lees ons cookiebeleid.

Meer informatie of aanmelden? Bij twijfels of vragen kun je op werkdagen telefonisch contact met ons opnemen. Wij denken graag met je mee!