Sinds kort is het verplicht voor gebruikers van het cliëntportaal om via twee stappen in te loggen, ook wel twee-factor-authenticatie genoemd.

Wat is Twee-factor-authenticatie (2FA)?

Twee-factor-authenticatie is een authenticatie methode waarbij twee stappen moeten worden doorlopen om ergens toegang tot te krijgen. Het is een extra beveiligingslaag.

Wat gaat er veranderen bij het inloggen op het cliëntportaal?

Het was al mogelijk om met 2FA in te loggen. Maar nu wordt het voor iedere gebruiker verplicht. De eerste stap is inloggen in het cliéntportaal, zoals nu ook gebeurt. Er komt nu een nieuwe, tweede stap bij.

  • Stap 1. Je vult je e-mailadres en je wachtwoord in (iets dat je weet).
  • Stap 2. (NIEUW): Je vult een verificatiecode in die je binnenkrijgt op een tweede apparaat, zoals je mobiele mobiele telefoon of tablet (iets dat je hebt)

Op je tweede apparaat kan je kiezen voor twee manieren om de verificatiecode te ontvangen. De code kan je ontvangen per sms op je mobiele telefoon. Of je kan je inlog bevestigen via een authenticatie app (bijvoorbeeld Google Authenticator, Microsoft Authenticator of Authy). We raden aan om het per SMS in te stellen.

Moet dat bij elke keer inloggen?
Nee. Na invoeren van de code blijft deze 30 dagen geldig, dus je hoeft maar 1 x per 30 dagen een nieuwe code te genereren als je op hetzelfde apparaat blijft werken.

Lees meer over het cliëntportaal

De extra beveiliging moet eenmalig worden ingesteld.

Bekijk de video om de stappen voor het instellen te doorlopen.

Accepteer de cookies om deze video te kunnen bekijken. Lees ons cookiebeleid.