• Ga naar jouw cliëntportaal:
    Voor volwassenen: https://dehoopggz.karify.com/
    Voor kinderen en jongeren: https://dehoopggz-jeugd.karify.com/

    Je kunt daar inloggen met je e-mailadres en het wachtwoord dat je zelf hebt gekozen.

  • We sturen je een uitnodiging voor het cliëntportaal van De Hoop per e-mail. Je ontvangt deze uitnodiging rond je intakegesprek. In de e-mail vind je een knop met de tekst ‘Uitnodiging accepteren’. Wanneer je hierop klikt, kun je een account aanmaken.

    • Vul zelf je geboortedatum in.
    • Bedenk een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 8 tekens lang zijn en minstens 1 hoofdletter en 1 speciaal teken bevatten, zoals een punt of een komma.
    • Accepteer de algemene voorwaarden door te klikken op ‘Registreren’.
    • Om je account te activeren, ontvang je een bevestigingsmail. Klik in deze e-mail op de link met de tekst ‘Bevestiging e-mailadres’.

    Nu kun je echt inloggen en aan de slag gaan in je cliëntportaal van De Hoop!

  • Bij het inloggen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je je bevindt in de healthspace van De Hoop. Je kunt meerdere healthspaces tegelijkertijd hebben, bijvoorbeeld als je ook ergens anders zorg ontvangt.

    • Informatie bekijken: Aan de linkerkant van het scherm vind je een kolom met een menu. Als je klikt op de verschillende onderdelen in het linkermenu, krijg je toegang tot informatie uit je zorgdossier bij De Hoop. Dit zijn zaken zoals je behandelplan, afspraken en vragenlijsten.
    • Naar je omgeving voor online opdrachten: Als je toegang wilt tot je online modules, kun je eenvoudigweg in het linkermenu op ‘E-behandeling’ klikken. Deze worden meestal door je behandelaar voor je klaargezet, maar je kunt ook zelf aan de slag gaan met zelfhulpmodules.
    • Instellingen aanpassen: Je kunt verschillende instellingen van het cliëntportaal aanpassen aan je persoonlijke voorkeur via het menu-item ‘Mijn account’. Hier kun je bijvoorbeeld de taal wijzigen, meer informatie aan je profiel toevoegen, zoals een foto, of je e-mailadres en telefoonnummer aanpassen. Bovendien kun je onder ‘Notificatie’ aangeven voor welke zaken je per e-mail bericht wilt ontvangen wanneer er wijzigingen optreden in je zorgdossier.

     

  • In het linker menu van jouw cliëntportaal vind je verschillende onderdelen:

    • Berichten: Hier kun je chatberichten lezen die je contactpersonen van De Hoop naar jou hebben gestuurd. Je hebt ook de mogelijkheid om berichten naar hen terug te sturen.
    • Agenda en behandelverslagen: Hier kun je jouw geplande afspraken bekijken. Als je klikt op een afspraak die al heeft plaatsgevonden, zie je het verslag dat door jouw behandelaar of begeleider is opgesteld over die afspraak.
    • Behandel-, begeleidings- en preventieplannen: Deze plannen zijn de afspraken en doelen die je samen met jouw behandelaar hebt gemaakt. Je kunt ze hier eenvoudig in je cliëntportaal terugvinden.
    • Contacten: Hier vind je de contactpersonen van De Hoop met wie je direct kunt communiceren.
    • Correspondentie (brieven): Hier zijn brieven en berichten opgeslagen. Waaronder brieven die je hebt ontvangen van De Hoop en brieven die De Hoop heeft verstuurd naar je huisarts of andere betrokken zorgorganisaties.
    • ROM-vragenlijst: Als je een vragenlijst moet invullen voor jouw behandeling of begeleiding, kun je ze hier invullen en terugvinden. Je ontvangt een melding in je privémailbox wanneer jouw behandelaar een vragenlijst voor jou klaarzet.
    • Overeenkomsten: Denk aan behandelovereenkomsten of huurovereenkomsten.
    • Verslagen van behandel-/begeleidingsgesprekken: Bij elk gesprek maakt je hulpverlener een verslag. Dit verslag kan jij bekijken via het cliëntportaal door op de betreffende afspraak te klikken bij het menu item ‘Agenda’.
    • E-behandeling: Hier vind je online opdrachten die door jouw behandelaar of begeleider zijn klaargezet. Je kunt ook zelf aan de slag met zelfhulpmodules die jou interesseren.

    Aan het begin van jouw behandeling bij De Hoop kan jouw zorgdossier in dit cliëntportaal mogelijk nog weinig informatie bevatten. Dit wordt steeds meer als je langer in behandeling bent.

  • De eerste keer dat je inlogt op het cliëntportaal met je aangemaakte account, krijg je de vraag of je een extra beveiliging wilt toevoegen aan de inlogprocedure. Dit is slim om te doen, zodat jouw medische/psychologische informatie nog beter is beveiligd.

    • Als je de extra beveiliging wilt installeren druk je op de knop ‘meer lezen’. De tweestapsverificatie (2FA) procedure zal dan starten.

    Tweestapsverificatie (2FA) betekent dat je bij het inloggen niet alleen je wachtwoord hoeft in te voeren, maar ook een 6-cijferige code. Deze code kun je ontvangen via een speciale app op je telefoon of via een SMS-bericht. Voor veel mensen is de laatste optie vaak het handigst.

    • Klik op de groene balk om de tweestapsverificatie in te stellen.
    • Je krijgt dan een keuzescherm waarin je kunt aangeven hoe je de 6-cijferige code wilt ontvangen.
    • Vul daarna de benodigde informatie in en bevestig deze.
    • Vervolgens wordt een nieuw venster geopend terwijl je de 6-cijferige verificatiecode binnen enkele seconden via SMS ontvangt. Voer deze code in het daarvoor bestemde veld in en klik vervolgens op de knop ‘Verifiëren’.

    Als de verificatie niet goed is gegaan, klik dan op de link ‘Stuur nieuwe code’ onder de groene balk en herhaal de vorige stap. Elke keer dat je wilt inloggen op het cliëntportaal van De Hoop, moet je nu deze 6-cijferige code in te voeren.

Staat jouw vraag er niet bij? Je kan meer informatie vinden bij de helpdesk van Karify (de maker van het cliëntportaal).

Ga naar de helpdesk

Tijdens je behandeling heb je de mogelijkheid om online opdrachten te maken. Je kan hier komen door in je cliëntportaal te klikken in het menu op 'e-behandeling'.

Toegankelijkheidsverklaring

Onze missie blijft hetzelfde: mensen op weg helpen naar een nieuw leven. Maar de vorm verandert mee met de ontwikkelingen in de samenleving. We verbreden onze methodes van hulpverlenen. Steeds meer onderdelen van de behandeling en/of begeleiding worden ondersteund door online hulpmiddelen. Het gebruik van deze online mogelijkheden is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld wanneer iemand een (visuele) beperking heeft.

Bij De Hoop ggz maken we gebruik van twee online platformen ter ondersteuning van de behandeling en/of begeleiding aan cliënten en naasten. Dat zijn het cliëntportaal Karify en het e-health platform Minddistrict. We willen dat ieder zonder problemen gebruik kan maken van onze online informatie en tools. Daarom werken wij samen met partijen die hier blijvende aandacht voor hebben. Voor beide leveranciers staat hieronder een verwijzing naar hun toegankelijkheidsverklaring voor meer informatie.

Deze verklaring geldt voor:

We zijn er ons van bewust dat we nog een aantal belangrijke verbeteringen moeten doorvoeren om goed toegankelijk te zijn voor alle mensen met een beperking. Valt je iets op waar dit voor geldt? Dan horen wij dat graag. Je kan feedback opsturen naar info@dehoop.org