Verpleegkundige Berdine Lekkerkerk (24 jaar): “Na mijn studie verpleegkunde bij de Christelijke Hogeschool Ede heb ik bijna een jaar bij een andere organisatie gewerkt als oproepkracht. Dat was op een acute opname-afdeling met kinderen en tieners van 12 tot 18 jaar. Ik vond het werken met jongeren zo leuk dat ik dit graag wilde voortzetten. Nu werk ik sinds anderhalf jaar als verpleegkundige bij De Hoop.”

“Mijn werk bestaat vooral uit het begeleiden van jongeren binnen onze klinische setting. We hebben twee groepen: één met psychiatrische klachten en één met een combinatie van verslaving en psychiatrie. Het is fijn dat je zoveel contact hebt met de jongeren. De begeleiding gaat de hele dag door. Daarnaast observeer ik de gezondheidstoestand. Bij veranderingen in de medicatie speel ik dit door naar de arts. Ik let ook op wonden die de jongeren hebben of verwijder hechtingen.”

“Bij De Hoop is er veel ruimte voor het vormgeven van je vakgebied op de afdeling. Ons team is best jong. We blijven onszelf ontwikkelen en ik vind het mooi dat iedereen daarin mee kan denken. Ook voor je eigen ontwikkeling is dat echt een meerwaarde. Ik maak nieuwe werkinstructies en denk mee met het beleid en visie op verpleegkundig gebied.  Samen met verpleegkundigen van een andere afdeling ben ik bezig om onze werkprocessen beter te stroomlijnen. Het is heel leuk en leerzaam als je zelf met bepaalde processen mag meedenken!”

“Bij De Hoop is er veel ruimte voor het vormgeven van je vakgebied op de afdeling. Ook voor je eigen ontwikkeling is dat echt een meerwaarde."

“Bij De Hoop krijg je vrijheid, maar ook vertrouwen: ‘Ga maar gewoon proberen’. We luisteren naar elkaar en staan open voor elkaars mening. We zijn betrokken op elkaar. Bij leuke dingen, maar ook als er even iets lastig is.”

“Mooi is dat je bij De Hoop zingeving in je werk kunt meenemen. Cliënten weten dat De Hoop een christelijke organisatie is en dat maakt dat je er makkelijker over praat. Het geloof geeft een extra dimensie, je kunt een stukje hoop bieden aan cliënten. Dat mag je aan hen doorgeven. Daar kan ik echt van genieten.”

Meer over werken als verpleegkundige bij De Hoop