"Er is ruimte om geloof en werk te combineren. Ik vind het heel mooi dat dat met een zekere vrijheid mogelijk is"

Verpleegkundig specialist Carla Aantjes (43): “Ik heb altijd in de ggz gewerkt. Eerst als trajectbegeleider en verpleegkundige, later deed ik de opleiding tot verpleegkundig specialist. Vijf jaar terug zag ik een vacature voor sociaal psychiatrisch verpleegkundige bij De Hoop. De christelijke identiteit sprak mij aan. Er is ruimte om geloof en werk te combineren. Ik vind het heel mooi dat dat met een zekere vrijheid mogelijk is.”

“Als verpleegkundig specialist regel ik dat cliënten de juiste zorg krijgen van de juiste mensen. Ik heb mijn eigen caseload, gedeeltelijk basis ggz en deels specialistische ggz. Psychiatrische aandoeningen variëren van autisme tot depressie, schizofrenie, persoonlijkheidsstoornissen, trauma en verslaving. Ik zie eigenlijk van alles langskomen. Je werkt veel samen, zowel intern als extern. Ik ben een echte bruggenbouwer. De contacten zijn informeel en inspirerend. Het levert zoveel energie als je je goed voelt op je werkplek.”

"De Hoop geeft me de vrijheid en het vertrouwen om zelf invulling te geven aan mijn vak, dat is heel fijn!”

“Bij De Hoop krijg ik veel vertrouwen. Ik mag bepaalde bevoegdheden onder supervisie van de arts overnemen, bijvoorbeeld het voorschrijven van geneesmiddelen, somatisch onderzoek en regiebehandeling. Samen met de psychiater heb ik een plan opgesteld om mijn regiebehandelaarschap zo zelfstandig mogelijk in te vullen. Je maakt afspraken over wanneer je expertise inschakelt. De Hoop geeft me de vrijheid en het vertrouwen om zelf invulling te geven aan mijn vak, dat is heel fijn!”

Meer over werken als verpleegkundig specialist bij De Hoop