"Bij De Hoop is er ruimte om te zoeken naar je professie als christen; zowel op persoonlijk vlak als vanuit wetenschappelijk onderzoek."

Kinder- en jeugdpsychiater Simone Ellerbroek (35): “Sinds twee jaar werk ik als kinder- en jeugdpsychiater bij De Hoop. Als tiener heb ik een folder gekregen bij Opwekking en de combinatie van psychische hulp en een christelijke achtergrond, vanuit compassie willen helpen, is me bijgebleven. Bij De Hoop is er ruimte om te zoeken naar je professie als christen; zowel op persoonlijk vlak als vanuit wetenschappelijk onderzoek.”

“Vroeger stond De Hoop bekend als instelling voor verslavingszorg. Dat is tegenwoordig veel breder. Zeker op de afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie is het merendeel algemene ggz. Ik behandel voor uiteenlopende psychiatrische stoornissen zoals ADHD, gecompliceerde rouw, depressie, eetstoornissen, autisme, angststoornissen, persoonlijkheidsstoornissen. Bij De Hoop zijn de doelgroep en het zorgaanbod heel breed. Dat vraagt om intensieve samenwerking met andere disciplines en maakt het werk heel afwisselend.”

 

"Ik ben heel vrij in mijn werk. Daardoor kan ik inspelen op behoeften van cliënten en teamleden."

“Ik ben verantwoordelijk voor cliëntenzorg, doe psychiatrisch onderzoek om diagnoses te stellen, geef advies over behandeling, stel medicatie in. Ik ben heel vrij in mijn werk. Daardoor kan ik inspelen op behoeften van cliënten en teamleden.”

“Het is een fijn en jong team, met veel energie. We staan open voor nieuwe koersen, er is veel dynamiek. We kijken hoe we zorg kunnen verbeteren door nieuwe aanpakken te introduceren. Je kunt bij De Hoop echt iets bijdragen en dat geeft veel voldoening.”

Meer over werken als psychiater bij De Hoop