"Het is een team met verschillende disciplines, je blijft altijd bijleren"

GZ-psycholoog Tony Suurendonk (32): “Al van huis uit heb ik meegekregen om voor anderen klaar te staan. Na de havo en een hbo-propedeuse ben ik doorgestroomd naar de Universiteit Utrecht, studierichting psychologie. In 2010 ben ik afgestudeerd en begon ik bij De Hoop als groepsbegeleider. Ik kwam direct in aanraking met mensen met een verslaving. Het was een soort vuurdoop, want het is niet altijd gemakkelijk wat je meemaakt. Maar het heeft mij wel veel energie gegeven. Je kunt echt iets voor mensen betekenen.”

“Na een tussenjaar heb ik opnieuw bij De Hoop gesolliciteerd. Eerst werkte ik als persoonlijk begeleider en later als basispsycholoog. Bij De Hoop heb ik de opleiding tot GZ-psycholoog gevolgd. Ik werk in Veenendaal en behandel mensen voor angst- en paniekstoornissen, maar ook milde depressies, dwang- en drangklachten. Daarnaast zijn er meer specialistische trajecten, zoals verslavings- en persoonlijkheidsproblematiek. Dat maakt het werk ook zo interessant, geen traject is hetzelfde.”

"Het was een soort vuurdoop, want het is niet altijd gemakkelijk wat je meemaakt"

“Ik vind het heel fijn om bij De Hoop te werken. Je kunt bezig zijn met wetenschap, psychologische methodiek toepassen, de werkelijkheid onderzoeken. Tegelijkertijd ben je bezig met zingeving en geloof. Dat is een mooie combinatie.”

“Met mijn collega’s heb ik heel goed en open contact. Je kunt bij elkaar binnenstappen en leren van elkaars expertise. Het is een team met verschillende disciplines, je blijft altijd bijleren. We werken met supervisie en intervisie. Er is opleidingsbudget, zodat je je kunt verdiepen in bijvoorbeeld EMDR. En De Hoop organiseert ook themadagen en cursussen.”

Meer over werken als GZ-psycholoog bij De Hoop