"Het verbinden van geloof met behandeling is een gesprek dat actief en levendig wordt gevoerd"

GZ-psycholoog KJP Annelies van Pelt (32): “Na mijn studie orthopedagogiek in Leiden ben ik aan de slag gegaan bij een ggz-organisatie waar ik ook de opleiding voor GZ-psycholoog heb gedaan. Door een detacheringsbureau werd ik gewezen op De Hoop. Ik had aanvankelijk veel vooroordelen, maar na een half jaar was ik helemaal verkocht. Deskundigheid en professionaliteit hebben een belangrijke plek gekregen bij De Hoop. Het verbinden van geloof met behandeling is een gesprek dat actief en levendig wordt gevoerd. Je kunt daar ook je eigen stijl in zoeken en hebt contact met collega’s uit alle kerkelijke windrichtingen.”

“Het grootste deel van de tijd ben ik werkzaam op de kliniek voor kinder- en jeugdpsychiatrie en werk ik als regiebehandelaar van cliënten. Een aantal van hen heb ik individueel in behandeling. Ik voer ook evaluatiegesprekken met ouders. Daarnaast geef ik emotieregulatietraining, zit multidisciplinair overleg voor en ik ben betrokken bij de GZ-opleiding.”

"Deskundigheid en professionaliteit hebben een belangrijke plek gekregen bij De Hoop."

“Mooi is dat ik veel ruimte krijg voor ontwikkeling en nieuwe initiatieven. Je kunt echt meebouwen aan de kwaliteit van zorg. We hebben bijvoorbeeld de opnameduur verkort van 9 maanden naar 14 weken. Deze kortere duur heeft hetzelfde behandeleffect maar minder nadelige bijwerkingen. Ook zijn we samen met stichting Timon een project gestart waarbij pleegzorg met ggz-ondersteuning wordt geboden. De afgelopen jaren is KJP heel erg ontwikkeld. We willen vooruit en denken, ‘out of the box’. Die spirit kun je op alle niveaus in de organisatie terugvinden.”

“De Hoop is een bruisende organisatie. Ik krijg er energie van. We zijn allemaal echt bezield in ons werk. Er is een betrokken sfeer en delen van je geloof kan ook een plek krijgen. Fijn is ook dat we veel contact hebben met onze achterban. De bejegening van cliënten is echt persoonlijk, warm, betrokken. Er is altijd een vrijwilliger aanwezig die hen ontvangt en koffie of thee aanbiedt. Niet in een papieren bekertje, maar in een stenen mok. Bij ons is er persoonlijke aandacht. Ik ben er trots op dat we dat weten neer te zetten.”

Meer over werken als GZ-psycholoog in de kinder- en jeugdpsychiatrie