Rijkswaterstaat gaat de Wantijbrug in de N3 in Dordrecht renoveren, met als gevolg dat er tien weken lang geen autoverkeer over deze brug kan rijden. Dit maakt Dordrecht en dus ook de locaties van De Hoop in de periode van 19 januari tot 3 april moeilijker te bereiken. Verkeer dat vanuit noordelijke richting (Papendrecht) komt vanaf de A15, of van de N214 uit de Alblasserwaard zal met name rekening moeten houden met omleiding en vertraging.

Hulpdiensten, openbaar vervoer (bussen) en (brom-)fietsers kunnen wel van de Wantijbrug gebruik blijven maken.

Heb je in de periode van 19 januari tot 3 april een afspraak bij De Hoop in Dordrecht voor een behandelgesprekken, sollicitatiegesprek, familiebezoek of een bezoek aan een van de lofprijsavonden? Maak dan gebruik van andere routes, openbaar vervoer of de fiets. Als je toch met de auto komt, moet je zeker op doordeweekse dagen rekening houden met een (fors) langere reistijd om onze locatie aan de Spuiweg of het Dorp De Hoop te bereiken.

Meer informatie over de afsluiting vindt u hier bij Rijkswaterstaat

 

Verwachte verkeershinder

Via deze link kun je de verwachte verkeershinder rond Dordrecht bekijken. Die is door Rijkswaterstaat in kaart gebracht ten opzichte van de huidige verkeerssituatie op de N3/Wantijbrug en de verkeerssituatie die kan ontstaan wanneer al dit verkeer de omleidingsroutes neemt.

Bekijk de verwachte verkeershinder

Omleidingen en extra reistijd naar De Hoop

Bezoek aan Dorp De Hoop – Provinciale weg:

  • Kom je vanuit de richting van de A16 over de N3 Randweg naar ons toe? Dan kun je gewoon de afslag nemen die gebruikelijk is (afslag richting Werkendam). Er verandert dan niets.
  • Kom je vanuit de richting Papendrecht A15 of N214 over de N3 Randweg naar ons toe? Dan zal er hinder zijn, omdat de Wantijbrug is afgesloten en je zult rekening moeten houden met een omleiding. Je kunt de N3 volgen tot afslag Dordrecht-Centrum/De Staart. Vanaf daar zal je worden omgeleid. Voor de beste alternatieve route kun je kijken op https://ways2go.nl/nl.

Bezoek aan de polikliniek aan de Spuiweg:

  • Kom je vanuit de richting van de A16 over de N3 Randweg naar ons toe? Dan kun je de N3 gewoon volgen tot afslag Werkendam en dan richting het centrum van Dordrecht rijden.
  • Kom je vanuit de richting van Papendrecht A15 of N214 over de N3 Randweg naar ons toe? Dan zal er hinder zijn, omdat de Wantijbrug is afgesloten en je zult rekening moeten houden met een omleiding vanaf de afrit Dordrecht-Centrum/De Staart. Voor de beste alternatieve route kun je kijken op https://ways2go.nl/nl

Openbaar vervoer

De lijnbussen kunnen tijdens de renovatie gebruik blijven maken van de brug, behalve van 19-20 januari en 2-3 april 2020. Het openbaar vervoer is ook een alternatief voor de auto. Ondanks dat de afsluiting van de brug niet voor het openbaar vervoer geldt, moet je wel rekening houden met extra drukte in de bussen en op de weg, en dus mogelijk vertragingen.

In de periode van 19 januari tot 3 april bij De Hoop in Dordrecht zijn? Plan dan je reis via Google Maps of via 9292. Heb je vragen? Mail dan naar info@dehoop.org of neem contact op via de onderstaande knop.

Meer informatie

Meer weten over de afsluiting en de omleidingsroutes? Bekijk dan onderstaande informatie van Rijkswaterstaat.

De omleidingsroutes van RWS

De factsheet ‘renovatie Wantijbrug’

Affiche voor weggebruikers

Gedachtenstroomkaart

Interactieve kaart alternatieve reismogelijkheden