Medicus bij De Hoop

Persoonlijk contact staat bij jou hoog in het vaandel. Jij wilt als medicus graag écht tijd maken voor je patiënten. Bij De Hoop is er ruimte voor ontmoeting van hart tot hart, zonder dat we daarbij onze deskundigheid uit het oog verliezen. Je kunt rekenen op veel afwisseling. Je houdt je niet alleen bezig met verslaving, maar krijgt ook te maken met psychische problematiek.

Bij De Hoop ben je op je plek als je op zoek bent naar vrijheid, als je houdt van afwisseling en als je zingeving graag verbindt met je werk.

Vakgebieden en specialisme

Bij De Hoop werken werken we systemisch, we zetten in op herstelgerichte behandeling en een transdiagnostische benadering. Het brede medische team van De Hoop bestaat uit: ANIOS, Verslavingsartsen, Psychiaters, Verpleegkundigen, VS en SPV’ers. Met elkaar dragen zij de medische zorg voor de cliënten.

  • Als arts-assistent bij De Hoop ga je handen en voeten geven aan je geloof, maar ook aan de slag met je deskundigheid. Je krijgt een afwisselende baan; je bent bezig met somatiek, maar ook met psychiatrische problematiek. Je krijgt volop mogelijkheden om je verder te professionaliseren. Je kunt als ANIOS ervaring opdoen voor als je in opleiding wilt gaan tot huisarts of psychiater. Bij interesse is er de mogelijkheid om in opleiding te gaan tot verslavingsarts. We hebben hiervoor een opleidingsplaats in huis voor de opleiding tot verslavingsarts Nijmeegse Opleiding tot Verslavingsarts (NOVA).  Meer weten? Neem contact op met onze recruiter.

  • Als verslavingsarts ga je handen en voeten geven aan je geloof, maar ook aan de slag met je deskundigheid. Je hebt veel keuzemogelijkheden: diverse doelgroepen, locaties, beleid, behandeling. Je krijgt volop ruimte om mee te denken met beleid en om samen nieuwe projecten op te zetten. Ben je basisarts, dan kun je bij De Hoop je specialiseren tot verslavingsarts. Lees hier het verhaal van Josette, verslavingsarts voor De Hoop in Houten.

  • Bij De Hoop werk je met een diverse groep cliënten. Als psychiater krijg je te maken met hulpvragen in het brede GGZ-palet zoals: traumagerelateerde stoornissen, stemmingsstoornissen en persoonlijkheidsstoornissen, al dan niet gecombineerd met verslavingsproblematiek. In je werk staat de behandelrelatie centraal. Maar je krijgt ook gelegenheid voor het doen van wetenschappelijk onderzoek, onder andere op het terrein van religie en psychiatrie. Samen met je team werk je aan het ontwikkelen van professionele zorg te binnen de richtlijnen en het huidige landelijke zorgklimaat. Als je graag je vaardigheden en kennis wilt verdiepen en uitbreiden als psychiater, dan stimuleren we dat bij De Hoop. We bieden je volop kansen om te groeien in je vakgebied. Meer weten? Lees het verhaal van Simone of neem contact op met onze recruiter.

     

  • Als verpleegkundige bij De Hoop kun je rekenen op veel afwisseling in je werk. Je houdt je bezig met zowel verslaving als psychische problematiek. Volgens onze collega’s is het team super, ervaren ze dat hun mening telt, krijgen ze veel kansen en is er voldoende tijd voor het contact met de cliënten. We erkennen echter ook dat de doelgroep soms pittig kan zijn. Het is daarom belangrijk om je grenzen goed aan te geven. Bovendien kan het verdrietig zijn om terugval bij cliënten te zien.

    Als je graag je vaardigheden en kennis wilt verdiepen en uitbreiden als verpleegkundige, dan stimuleren we dat bij De Hoop. We bieden je volop kansen om te groeien in je vakgebied, zoals de mogelijkheid om de opleiding tot Social Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV) of Verpleegkundig Specialist (VS) te volgen. Meer weten? Lees het verhaal van Berdine of neem contact op met onze recruiter.

  • Bij De Hoop werk je als SPV’er nauw samen met de psychotherapeut en psychiater. Je begeleidt en behandelt mensen zelfstandig, maar je bent ook onderdeel van een multidisciplinair team. Je legt huisbezoeken af, als dat nodig is. En je bent inzetbaar bij crisisinterventie. Je gaat werken met cliënten die lijden aan een milde tot ernstige persoonlijkheidsproblematiek, soms trauma-gerelateerd of in combinatie met verslavingsproblematiek. Vaak is er sprake van bijkomende problemen op sociaal-maatschappelijk terrein. Als je graag je vaardigheden en kennis wilt verdiepen en uitbreiden als SPV-er, dan stimuleren we dat bij De Hoop. We bieden je volop kansen om te groeien in je vakgebied, zoals de mogelijkheid om de opleiding tot Verpleegkundig Specialist (VS) te volgen. Meer weten? Lees het verhaal van Arjen of neem contact op met onze recruiter.

  • Je werkt zelfstandig en in nauwe samenwerking met artsen, psychiaters en andere collega’s aan het herstel van mensen. Als regiebehandelaar binnen de BGGZ is het je doel om het psychisch en sociaal maatschappelijk functioneren en het welbevinden van cliënt te bevorderen. Binnen de SGGZ richt je je op het indiceren en behandelen van cliënten in situaties van hoog complexe zorg en crisisgevoeligheid. Daarnaast heb je een voortrekkersrol als het gaat om het verder ontwikkelen van specifieke behandelprogramma’s. Als je graag je vaardigheden en kennis wilt verdiepen en uitbreiden als VS, dan stimuleren we dat bij De Hoop. We bieden je volop kansen om te groeien in je vakgebied. Meer weten? Lees het verhaal van Carla of neem contact op met onze recruiter.

Nu geen passende functie voor jou? Meld je aan voor ons vacature-alert.

Dan houden we je op de hoogte van de nieuwste vacatures in jouw omgeving en/of vakgebied!