Carla: “Het levert zoveel energie als je je goed voelt op je werkplek!”

Onze collega aan het woord

“Als verpleegkundig specialist regel ik dat cliënten de juiste zorg krijgen van de juiste mensen. Ik heb mijn eigen caseload, gedeeltelijk basis ggz en deels specialistische ggz. Psychiatrische aandoeningen variëren van autisme tot depressie, schizofrenie, persoonlijkheidsstoornissen, trauma en verslaving. Ik zie eigenlijk van alles langskomen. Je werkt veel samen, zowel intern als extern. Ik ben een echte bruggenbouwer. De contacten zijn informeel en inspirerend.”

“Er is ruimte om geloof en werk te combineren. Ik vind het heel mooi dat dat met een zekere vrijheid mogelijk is”

Verpleegkundig specialist Carla Aantjes (43): “Ik heb altijd in de ggz gewerkt. Eerst als trajectbegeleider en verpleegkundige, later deed ik de opleiding tot verpleegkundig specialist. Vijf jaar terug zag ik een vacature voor sociaal psychiatrisch verpleegkundige bij De Hoop. De christelijke identiteit sprak mij aan. Er is ruimte om geloof en werk te combineren. Ik vind het heel mooi dat dat met een zekere vrijheid mogelijk is.”

“Als verpleegkundig specialist regel ik dat cliënten de juiste zorg krijgen van de juiste mensen. Ik heb mijn eigen caseload, gedeeltelijk basis ggz en deels specialistische ggz. Psychiatrische aandoeningen variëren van autisme tot depressie, schizofrenie, persoonlijkheidsstoornissen, trauma en verslaving. Ik zie eigenlijk van alles langskomen. Je werkt veel samen, zowel intern als extern. Ik ben een echte bruggenbouwer. De contacten zijn informeel en inspirerend. Het levert zoveel energie als je je goed voelt op je werkplek.”

“De Hoop geeft me de vrijheid en het vertrouwen om zelf invulling te geven aan mijn vak, dat is heel fijn!”

“Bij De Hoop krijg ik veel vertrouwen. Ik mag bepaalde bevoegdheden onder supervisie van de arts overnemen, bijvoorbeeld het voorschrijven van geneesmiddelen, somatisch onderzoek en regiebehandeling. Samen met de psychiater heb ik een plan opgesteld om mijn regiebehandelaarschap zo zelfstandig mogelijk in te vullen. Je maakt afspraken over wanneer je expertise inschakelt. De Hoop geeft me de vrijheid en het vertrouwen om zelf invulling te geven aan mijn vak, dat is heel fijn!”

Een dag uit de agenda van Carla

06.45 uur – Opstaan. Even snel ontbijten.
07.15 uur – Met lekker weer op de fiets, en anders in de auto.
07.45 uur – Agenda en mailbox checken. Herhaalrecepten en medicatie regelen.
08.30 uur – Dagopening met gebed samen met m’n collega’s.
08.45 uur – Verpleegkundig spreekuur. Cliënten komen langs voor medicatie.
09.00 uur – Intakegesprek met een cliënt. Ze is depressief en sterk vermagerd. Ik leg contact met de psychiater en verwijs haar door voor bloedprikken.
10.00 uur – Mijn dag bestaat uit gesprekken met cliënten, veel intakes. Ook overleg ik met collega’s en beantwoord vragen van collega’s die mij willen consulteren. Tussendoor zijn er binnenkomende telefoontjes of medicijnen die verstrekt moeten worden.
15.00 uur – Vakgroepoverleg samen met de sociaal psychiatrisch verpleegkundigen.
16.00 uur – Laatste cliënt.
17.30 uur – Ik fiets weer naar huis. Na het eten ben ik ’s avonds vaak actief in de kerk.

Cliënt: "De medewerkers doen hun zorg echt met een hart. Er is veel begrip en de sfeer is goed."

Werken bij De Hoop als verpleegkundig specialist is aantrekkelijk, want:

  • Je krijgt een afwisselende baan; je krijgt ruimte om zelf invulling te geven aan je vak.
  • Je maakt deel uit van een breed samengesteld multidisciplinair team.
  • Je kan aan de slag met je deskundigheid én je betrokkenheid.
  • Je kan als professional handen en voeten geven aan je geloof.
  • Je krijgt volop mogelijkheden om je verder te professionaliseren. Als verpleegkundige kun je bij De Hoop de opleiding volgen tot verpleegkundig specialist.
  • Je kan werken bij verschillende locaties.