Kinder- en jeugdpsychiater Simone Ellerbroek heeft afwisselend werk bij De Hoop. Ze heeft een breed takenpakket binnen een jong team. Het werk geeft haar veel energie en voldoening. Simone vertelt over haar werk bij De Hoop.

Christelijke achtergrond

Simone: “Sinds twee jaar werk ik als kinder- en jeugdpsychiater bij De Hoop. Als tiener heb ik een folder gekregen bij Opwekking en de combinatie van psychische hulp en een christelijke achtergrond, vanuit compassie willen helpen, is me bijgebleven. Bij De Hoop is er ruimte om te zoeken naar je professie als christen; zowel op persoonlijk vlak als vanuit wetenschappelijk onderzoek.”

Simone: “We staan open voor nieuwe koersen, er is veel dynamiek. Dat geeft energie en voldoening.”

Afwisselend werk

“Vroeger stond De Hoop bekend als instelling voor verslavingszorg. Dat is tegenwoordig veel breder. Zeker op de afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie is het merendeel algemene ggz. Ik behandel voor uiteenlopende psychiatrische stoornissen zoals ADHD, gecompliceerde rouw, depressie, eetstoornissen, autisme, angststoornissen, persoonlijkheidsstoornissen. Bij De Hoop zijn de doelgroep en het zorgaanbod heel breed. Dat vraagt om intensieve samenwerking met andere disciplines en maakt het werk heel afwisselend.”

Vrijheid binnen een jong team

“Ik ben verantwoordelijk voor cliëntenzorg, doe psychiatrisch onderzoek om diagnoses te stellen, geef advies over behandeling, stel medicatie in. Ik ben heel vrij in mijn werk. Daardoor kan ik inspelen op behoeften van cliënten en teamleden.” Simone werkt met plezier en voldoening: “Het is een fijn en jong team, met veel energie. We staan open voor nieuwe koersen, er is veel dynamiek. We kijken hoe we zorg kunnen verbeteren door nieuwe aanpakken te introduceren. Je kunt bij De Hoop echt iets bijdragen en dat geeft veel voldoening.”

Simone: "Bij De Hoop is er ruimte om te zoeken naar je professie als christen; zowel op persoonlijk vlak als vanuit wetenschappelijk onderzoek."

De diverse taken van Simone

 • Cliëntenzorg (behandelgesprekken, indicatiestellingen, medicatie) en regiebehandelaarschap
 • Eindverantwoordelijk voor behandeling cliënten
 • Medeaansturing teamleden op inhoudelijk gebied
 • Supervisie teamleden (verslavingsarts, basisarts, overige disciplines)
 • Beleidsontwikkeling
 • Vakgroepoverleg en multidisciplinair overleg

Werken bij De Hoop als psychiater is aantrekkelijk, want:

 • Je doet werk waarbij de behandelrelatie centraal staat en waarin je autonoom mag zijn zodat je de cliënt de beste zorg kunt bieden.
 • Je maakt deel uit van een breed samengesteld multidisciplinair team met extra bevlogen medewerkers die passie hebben voor hun werk.
 • Je krijgt gelegenheid voor het doen van wetenschappelijk onderzoek, onder andere op het terrein van religie en psychiatrie.
 • Er is ruimte voor het vormgeven van je professie als christen, zowel op persoonlijke als wetenschappelijke manier.
 • Je krijgt de mogelijkheid om samen met ons professionele zorg te ontwikkelen binnen de richtlijnen en het huidige landelijke zorgklimaat.
 • Je kan werken bij verschillende locaties.