De Polikliniek Zeeland van De Hoop aan de Scheldestraat in Vlissingen viert op woensdag 28 juni haar 12,5-jarig jubileum. Wethouder Vader zal op 28 juni de festiviteiten openen. Alle samenwerkende organisaties, gemeenteraadsleden, (oud)-medewerkers en -vrijwilligers, bewoners en ondernemers uit de Scheldestraat zijn uitgenodigd om dit feestelijke moment mee te vieren.

Vieren met zang

De dag wordt afgesloten met een vrolijke zangavond in De Blinkende Morgenster in Vlissingen (Papegaaienburg 1, naast de Jumbo). Tijdens deze lofprijsavond vertellen (oud)cliënten van De Hoop indrukwekkende verhalen over de vaak heftige reis die zij door het leven hebben moeten maken. Onder leiding van een band worden er liederen gezongen. Vanaf 19.30 is er inloop met koffie en thee. Het programma begint om 20.00 uur.

Dankbaar

De Polikliniek Zeeland bestaat al langer dan 12,5 jaar. Maar in januari 2011 heeft de Polikliniek een ingrijpende doorstart gemaakt. Het hulpaanbod werd drastisch uitgebreid. Tegenwoordig biedt de Polikliniek bovendien een leerwerkbedrijf, een inloophuis en straathoekwerk.

Wietske Nijsse, manager polikliniek Zeeland: “Onze dankbaarheid dat we konden groeien en dat we op zoveel manieren mensen hebben kunnen helpen, delen we graag met anderen. Daarom vieren we dit jubileum met alle betrokkenen. Ieder mens is kostbaar, dat staat bij ons iedere dag en natuurlijk ook bij deze feestelijke dag centraal.”

Het inloophuis en het leerwerkbedrijf

In het inloophuis aan de Badhuisstraat 60 krijgen bezoekers een gratis warme maaltijd en koffie/thee. Mensen die eenzaam zijn of kampen met psychische problemen of verslavingen vinden er een luisterend oor. Het leerwerkbedrijf Proef&Geniet! staat aan de Scheldestraat 21. Hier kunnen bezoekers terecht voor een lekkere lunch, tweedehandskleding en delicatessen. Cliënten werken er aan hun behandeldoelen. Ze bouwen zelfvertrouwen op, krijgen structuur in hun leven, oefenen met samenwerken en leren verantwoordelijkheid nemen.

Aanbod polikliniek

De Polikliniek zelf biedt behandeling voor angst- en stemmingsklachten, persoonlijkheidsproblematiek, trauma en verslaving. Er is zowel individuele als groepsbehandeling mogelijk en ook toeleiding naar de kliniek van de Hoop in Dordrecht. De Polikliniek heeft de afgelopen jaren al veel mensen hulp kunnen bieden.