Kom jij als verslavingsarts ons team versterken, met jouw betrokkenheid, deskundigheid en lef? Help vanuit je christelijke geloofsovertuiging samen met ons mensen met psychische of verslavingsproblemen tot herstel te komen!

Mensen worden bij De Hoop gezíen. We bieden hoop en werken samen in een liefdevolle omgeving aan persoonlijk herstel en herstel in de relatie met de ander, de omgeving en God. Goede, professionele zorg met een hoopvol toekomstperspectief, dát is waar wij iedere dag voor gaan. De Hoop is actief op diverse locaties: Amersfoort, Dordrecht, Houten, Rotterdam, Veenendaal en Vlissingen.

Ga naar het vacatureportaal voor de actuele vacatures

Sjacco: "Je kunt bij De Hoop echt meedenken, samen iets neerzetten."

Wist je dat we regelmatig een opleidingsmogelijkheid hebben voor een arts-assistent in opleiding tot verslavingsarts KNMG?

Onze collega aan het woord

“Er zijn heel veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Je kunt je bijvoorbeeld richten op jongeren of juist op volwassenen, meer op beleid of meer op behandeling/gedrag, op één vaste locatie werken of juist niet. Je kunt grotendeels zelf kiezen wat het beste bij je past en wat je leuk vindt. Daarnaast is er ook intervisie en multidisciplinair overleg. Er zijn korte lijntjes, we weten elkaar te vinden. Ik vind het heel prettig om bij De Hoop te werken.”

Lees het verhaal van Sjacco

Een dag uit de agenda van Sjacco

05.30 uur – Uit bed en ontbijten.
06.15 uur – Iedereen slaapt nog. In alle stilte vertrek ik vanuit mijn woonplaats Emst op de Veluwe richting Dordrecht.
07.45 uur – Ik werk mijn e-mail weg.
09.15 uur – Overleg met mijn collega-psycholoog van de afdeling dubbeldiagnose.
10.15 uur – Multidisciplinair overleg. Samen met de psychiater, psycholoog, systeemtherapeut en teamleider bespreken we de voortgang van de jongeren in de kliniek.
11.30 uur – Telefonisch spreekuur.
12.30 uur – Lunchpauze samen met de collega’s van de polikliniek. Gezellig even bijpraten.
13.00 uur – Gesprek met een jongere die vanaf vandaag wordt opgenomen. Ik check welke middelen hij gebruikt, doe lichamelijk onderzoek en maak afspraken over medicatie en laboratoriumonderzoek.
14.00 uur – Telefonisch overleg met een collega-behandelaar van de polikliniek in Veenendaal. We stemmen af over gezamenlijke cliënten in Veenendaal en Amersfoort.
14.30 uur – Afstemmen met de kinder- en jeugdpsychiater.
15.00 uur – Ik bel in voor multidisciplinair overleg in Veenendaal.
16.00 uur – Poliklinisch spreekuur. Tussendoor een hapje eten.
20.00 uur – Ik ga naar huis.

“De dinsdag is voor mij altijd een lange dag. Maandag, woensdag en vrijdag werk ik van half acht tot vier en donderdag ben ik vrij. Je kunt in overleg zelf je werktijden bepalen en eerder of later beginnen. Dat vind ik een heel prettige constructie.”

Cliënt: "De medewerkers doen hun zorg echt met een hart. Er is veel begrip en de sfeer is goed."

Werken bij De Hoop als verslavingsarts is aantrekkelijk, want:

  • Je krijgt een afwisselende baan; er is ruimte om mee te denken met beleid en om samen nieuwe projecten op te zetten.
  • Je maakt deel uit van een breed samengesteld multidisciplinair team.
  • Je kan aan de slag met je deskundigheid én je betrokkenheid.
  • Je kan als professional handen en voeten geven aan je geloof.
  • Je krijgt volop mogelijkheden om je verder te professionaliseren. Ook begeleiden we je bij het invullen van een vervolgopleiding. Als je basisarts bent, kun je bij De Hoop je opleiding tot verslavingsarts doen.
  • Er zijn veel mogelijkheden: diverse doelgroepen, locaties, beleid, behandeling. Je kunt kiezen wat het beste bij je past.

Meer weten over het werken als verslavingsarts bij De Hoop? Neem contact op via het telefoonnummer van de afdeling HR en vraag naar Sjacco van Iwaarden of mail naar hr@dehoop.org ter attentie van Sjacco.