Beschut wonen in Zuidplas

Huis van Hoop Zuidplas beschikt over 13 zorgplekken binnen het concept Beschut Wonen. De bewoners delen per tweetal een woning. ‘Beschut wonen’ wordt gezien als een woonvorm waar structuur, bescherming en veiligheid wordt geboden. In deze woonvorm wonen ook andere inwoners met een vergelijkbare ondersteuningsvraag. Mensen die in aanmerking komen voor een beschutte woonvorm hebben soms in een beschermde woonvorm gewoond, en zijn toe aan een volgende stap richting zelfstandigheid. Zij hebben minder intensieve begeleiding nodig. Een andere groep bewoners die in aanmerking komt voor beschut wonen zijn mensen voor wie het helemaal zelfstandig wonen niet blijkt te lukken, maar waarvoor een beschermde woonvorm veel te zwaar is. Zij hebben die intensiteit van zorg niet nodig. Bewoners van woningen waar ‘Beschut Wonen’ wordt geleverd zijn op weg naar zelfstandigheid. 

Adresgegevens

Huis van Hoop – Zuidplas
Colorado 128 
2911 JA
Nieuwerkerk aan den IJssel 
T: 088-05 69 041 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur) 
E: aanmeldingbw@dehoop.org

Een kijkje in Huis van Hoop Zuidplas

Accepteer de cookies om deze video te kunnen bekijken. Lees ons cookiebeleid.

Ambulante thuisbegeleiding

In regio Zuidplas bieden wij ook ambulante thuisbegeleiding. specialistische persoonlijke begeleiding in uw eigen huis door middel van gesprekken. De begeleiding is mogelijk bij een WMO-indicatie vanaf 16 jaar. We willen jouw graag helpen om jouw doelen te behalen!

Meer over ambulante thuisbegeleiding
  • In of in de directe nabijheid van het Huis van Hoop wonen ook enkele kernbewoners, echtparen met of zonder kinderen, die samen met de bewoners leven en zorgen voor een gezond leefklimaat. Daarnaast is er dagelijks een team van professionele woonbegeleiders van De Hoop ggz aanwezig. 

  • Van bewoners wordt verwacht dat zij voor een minimum aantal uur per week dagbesteding hebben. Het liefst vier tot vijf dagen in de week, waarbij het minimaal vier dagdelen is. Dit hangt ook af van wat iemand aankan. De dagbesteding is niet op de locatie in de Esse Zoom, maar zal bij een dagbestedingsaanbieder in de omgeving plaatsvinden. Soms hebben de bewoners ook betaald werk of vrijwilligerswerk.

  • Cliënten die op de wachtlijst staan binnen de Centrumgemeente Gouda met de zorgindicatie Beschut Wonen kunnen in aanmerking komen voor een plaats in Huis van Hoop – Zuidplas. Instroom vindt plaats op basis van de wachtlijstsystematiek van de betreffende (centrum)gemeente. Wanneer voordracht van een kandidaat plaatsvindt volgt een intakegesprek. 

Heb je een algemene vraag over de Huizen van Hoop? Bel dan naar het centrale telefoonnummer 078-6111211. Je kan ook direct bellen naar Huis van Hoop Zuidplas, bel dan naar 088-05 69 041

Tijdens het realiseren van het Huis van Hoop in Zuidplas in samenwerking met de gemeente en de woningcorporatie zijn er diverse vragen uit de buurt gekomen. Die zijn gebundeld en kun je hieronder downloaden.