Begin 2025 hopen we het Huis van Hoop in Gouda te openen. Deze beschermd wonen-locatie is een kleinschalige woonvorm, bedoelt voor mensen voor wie zelfstandig wonen nog niet haalbaar is. Het Huis van Hoop in Gouda bestaat uit zelfstandige zorgappartementen met elk een eigen huisnummer en eigen faciliteiten, zoals kookmogelijkheden en wasgelegenheid. Er is een gemeenschappelijke keuken en woonkamer in het Huis van Hoop. Er zullen ook een aantal appartementen gereserveerd worden voor kernbewoners.

Kernbewoners Huis van Hoop

In Huis van Hoop Gouda zijn er een aantal appartementen gereserveerd voor kernbewoners. Dat zijn echtparen, gezinnen of alleenstaanden die een goede buur zijn voor de bewoners van het Huis van Hoop. Hun taak is te zorgen voor een gezond leefklimaat. Kernbewoners kunnen de bewoners waar nodig ondersteunen of leuke dingen met hen doen. Een spelletje doen, een wandelingetje maken, samen de boodschappen doen, of helpen bij het invullen van formulieren. Zij zijn niet zorginhoudelijk verantwoordelijk voor het verblijf, dat is het team van professionele woonbegeleiders van De Hoop.

“Ik vind het heel erg leuk om kernbewoner te zijn. Veel leuker dan ik had gedacht. Als je een band met mensen krijgt, gaan dingen vanzelf. Het is leuk om onderdeel uit te maken van een groep mensen.”

Lees het artikel

Waarom een Huis van Hoop in Gouda?

Het Huis van Hoop in Gouda sluit goed aan op de hulp die we al bieden in de regio en vormt een mooie aanvulling op het zorgaanbod in de Centrumgemeente Gouda. We merken een alsmaar toenemende (complexe) zorgvraag voor mensen met een tijdelijke of langdurige behoefte aan woonbegeleiding. Hiermee vullen we een deel van dat maatschappelijke vraagstuk in. We vinden het daarbij belangrijk om ook samen te werken met andere (zorg)organisaties in de regio en het Sociaal Domein.

Over De Hoop

Huizen van Hoop is een initiatief van De Hoop, een christelijke instelling die op een betrokken en deskundige wijze kinderen, jongeren en volwassenen met psychische problemen of verslavingsproblemen helpt om tot herstel te  komen in een liefdevolle omgeving. Door christenen, voor iedereen.  

Meer weten over De Hoop?

Planning Huis van Hoop Gouda

De verwachting is dat we Huis van Hoop Gouda in 2025 kunnen openen. Voordat de bewoners en kernbewoners er kunnen gaan wonen, moeten er nog flink wat stappen worden genomen.

  • De verbouwing is in januari 2024 van start gegaan. We vernieuwen het pand, maar behouden het karakter van het pand dat een rijke historie kent in Gouda.
  • Vanaf begin 2025 hopen we in fases delen van het pand opgeleverd te krijgen.
  • De volledige realisatie en start van het Huis van Hoop wordt verwacht in eind kwartaal 1 2025.

Werken bij Huis van Hoop Gouda

Woonbegeleiders
Huis van Hoop Gouda kan niet zonder bevlogen en professionele collega’s. Wij zijn op zoek naar woonbegeleiders Mbo/Hbo. Bij De Hoop kun je werken vanuit je geloof en je hart. We bieden kwalitatieve, hoogwaardige en professionele zorg en verwachten dit ook van onze medewerkers. Lijkt het jou leuk om in de regio Gouda te werken? Bekijk onze vacatures! 

Vrijwilligers
Een onmisbaar onderdeel van de Huizen van Hoop is een dragend netwerk. We kunnen niet zonder betrokken vrijwilligers. Heb jij interesse om jouw talenten in een christelijke werkomgeving in te zetten, met oog voor de medemens? We verwelkomen je graag als vrijwilliger!

 

Ga naar de vacatures

Wonen in Huis van Hoop Gouda

Als cliënt
Cliënten die op de wachtlijst staan binnen de Centrumgemeente Gouda met de zorgindicatie Beschut Wonen kunnen in aanmerking komen voor een plaats in Huis van Hoop Gouda. De toelating gebeurt op basis van de wachtlijst van de gemeente. Als je wordt voorgedragen als kandidaat, volgt er een intakegesprek.

Als kernbewoner
Heb je interesse om als kernbewoner in Huis van Hoop Gouda te wonen? Wat mooi! We geven je graag meer informatie over wat dit precies inhoudt. Op deze pagina vind je de vacature voor kernbewoners.

Krijg een indruk van het wonen in een Huis van Hoop

Adresgegevens

Huis van Hoop – Gouda
Oosthaven 31
2801 PD Gouda

Contactpersoon: Damaris Koopmans
E-mail: gouda@dehoop.org

Heb je vragen over Huis van Hoop Gouda, over de rol van kernbewoners, over de voortgang van de bouw, samenwerking of overige vragen? Neem gerust contact op!