Wat is DGT jeugdvaardigheidstraining?

DGT staat voor Dialectische Gedragstherapie. Deze vorm van therapie is speciaal ontwikkeld voor jongeren. Misschien heb je soms moeite met het herkennen of onder controle houden van je emoties en gedachten. Daardoor kunnen problemen in je gedrag ontstaan, zoals heftige stemmingswisselingen, zelfmoordgedachten, woede-uitbarstingen, somberheid en jezelf afzonderen van je vrienden. Binnen DGT bestempelen we je gedrag niet als goed of fout, maar vragen we ons af of het effectief is of niet. We zoeken naar vaardigheden die de problemen oplossen.

Hoe doen we dat?

Dialectisch betekent dat twee tegengestelden waar kunnen zijn. Met andere woorden: je kunt een situatie altijd op meerdere manieren bekijken. Die verschillende manieren van kijken, brengen verschillende emoties, gedachten en gedrag met zich mee. We helpen je om de negatieve gedachten te verminderen en de gedachten die jou helpen juist te vermeerderen. Je leert om de baas te worden over je eigen emoties en gedachten, en daarmee over je gedrag. Een training bestaat uit verschillende onderdelen. Een gedeelte van de therapie vindt plaats in een groep. Daarnaast heb je persoonlijke gesprekken met je behandelaar. Ook systeemtherapie kan onderdeel zijn van de training.

Lees meer informatie over systeemtherapie

Ben je er klaar voor om de eerste stap naar hulp te zetten? Of wil je eerst meer informatie ontvangen? Neem contact met ons op.