“Wat ik leuk vind aan de functie van divisiemanager is dat die heel divers is. Je hebt de zorgkant, de financiële kant, de ontwikkeling- en innovatiekant. Ik mag nieuwe ideeën bedenken, netwerken, overleggen met collega’s en andere zorgpartijen, gemeentes en Jong JGZ.” Aan het woord is Andrew Eijgenraam. Hij werkt nu vijf jaar bij De Hoop en is sinds april als divisiemanager verantwoordelijk voor de aansturing van alle afdelingen met ambulante volwassenzorg. Daarvoor was hij manager van de polikliniek in Dordrecht.

Andrew: “We willen gedreven goede zorg leveren vanuit de overtuiging dat God ons niet loslaat. En dus laten wij mensen niet los.”

Procesgericht

“Als divisiemanager stuur ik alle poliklinieken aan in Nederland: in Veenendaal, Houten, Amersfoort, Vlissingen, Rotterdam en Dordrecht. Daarnaast stuur ik het Inloophuis in Dordrecht aan en houd ik me bezig met de aanmeldroute van De Hoop. Het is een diverse functie. Ik vind het mooi om te kijken wat je kunt doen aan de ondersteuning en het verbeteren van het proces, zodat behandeling makkelijker gaat en cliënten sneller en beter geholpen worden. De uitdaging daarin is: hoe kun je goede zorg leveren op zo’n manier dat je met minder mensen meer cliënten kunt helpen? Dat is een mooie uitdaging en soms frustrerend.”

Integreren van geloof

Andrew kent het sociale domein binnen het onderwijs, welzijn en in de zorg. “Ik heb gewerkt in het jongerenwelzijnswerk, ik heb projectmanagement gedaan in het buitenland, ik heb sociaal diaconale projecten geleid en ik heb in het onderwijs gewerkt. Wat ik daarin altijd leuk heb gevonden en nu nog steeds is het professionaliseren van je werk in combinatie met de christelijke identiteit. Hoe kun je dat als christelijke zorgaanbieder met elkaar integreren? Dat vind ik een boeiend thema.”

“Via mijn netwerk ben ik bij De Hoop terecht gekomen. Wat mij aansprak bij De Hoop was dat er gewerkt wordt met kwaliteit van zorg, vanuit het hart. Vanuit de missie dat we mensen willen ondersteunen en dat doen we omdat we hoop hebben vanuit ons geloof. We willen gedreven goede zorg leveren vanuit de overtuiging dat God ons niet loslaat. En dus laten wij mensen niet los. Die combinatie spreekt me heel erg aan en dat zie je terug in de organisatie.”

Vertrouwen in elkaar

Een van de mooie dingen in de organisatie vindt Andrew dat er vanuit vertrouwen gewerkt wordt. “Dat hoort bij onze organisatie. We hebben vertrouwen in de kwaliteit van elkaar. En vanuit dat vertrouwen werken we aan goede zorg. Je zet je met elkaar in voor hetzelfde doel.” Hij geeft aan dat je veel vrijheid krijgt om samen met andere managers de afdeling vorm te geven. “Er zijn kaders, maar daarbinnen heb je vrijheid om ondernemerschap in te zetten en kansen te pakken die er zijn. Dat weloverwogen doen, dat is leuk.”

Bij De Hoop werken we vanuit vier kernwaarden: lef, deskundigheid, liefde en geloof. Welke spreekt Andrew het meest aan? “Ze spreken me alle vier aan. Als je geen lef hebt, heb je geen ondernemerschap en sta je stil. Dan doe je niets buiten de lijntjes. Geloof is de onderlegger die motivatie geeft, samenbindt en hoop geeft. Deskundigheid is voor mij dat je met de middelen die je hebt zo goed mogelijke zorg levert. En liefde… wat ik vaak hoor vanuit cliënten is dat ze aangeven dat ze zich hier als mens gezien voelen, en niet als nummer. Dat hoor ik echt vaak.”

Andrew: “Ik denk dat vrijwel iedereen bij De Hoop met liefde werkt voor de organisatie en de cliënten. Mensen nemen hun taak hier serieus.”

Balans

Andrew heeft meestal een volle agenda en werkt 4×10 uur. Hij werkt deels vanuit huis, deels op het hoofdkantoor in Dordrecht en deels vanuit waar de behoefte ligt. “In mijn functie heb je te maken met piekbelastingen, een voorbeeld daarvan is de begrotingstijd in het najaar. Dan werk ik ook weleens ’s avonds. Je weet van tevoren dat dat komt en dus zorg ik dat ik daar genoeg energie voor heb. Die balans werkt goed voor mij, maar je moet er ook goed voor waken. Ik neem bewust de tijd om ook te ontspannen. Dat is ook een leerschool geweest voor mij. De boel stort niet in als ik even wat minder doe. De uitdaging voor een manager bij De Hoop is dat je je grenzen goed moet bewaken, en moet aangeven. Er is altijd meer te doen. En je werkt voor mensen. Dus als ik een stap extra zet, heeft iemand anders het wellicht beter. Maar dat moet je som ook even loslaten om je eigen grenzen te bewaken.” Andrew wordt blij van zijn werk en zit hier op zijn plek. “Als je van vrijheid en zelfstandigheid houdt, graag zelf zaken oppakt en verantwoordelijkheid draagt, dan is De Hoop een hele leuke plek om te werken.”

Gedeelde missie

“Ik werk veel met hoger opgeleide mensen dan ikzelf en dat is soms best een kunst. Om daar goed mee om te gaan moet je vertrouwen kunnen geven, durven loslaten en kunnen steunen op inzichten van een ander. Als manager ben ik maar manager. Gelukkig zijn we een hele toegankelijke organisatie naar elkaar toe. Er is geen hiërarchie in benadering naar elkaar toe. Je werkt echt met z’n allen. Zelfs de schoonmakers dragen de missie van De Hoop en zijn gastvrij. Ik denk dat vrijwel iedereen bij De Hoop met liefde werkt voor de organisatie en de cliënten. Mensen nemen hun taak hier serieus.”