Kom jij als sociaal psychiatrisch verpleegkundige (SPV) ons team versterken, met jouw betrokkenheid, deskundigheid en lef? Help vanuit je christelijke geloofsovertuiging samen met ons mensen met psychische of verslavingsproblemen tot herstel te komen!

Mensen worden bij De Hoop gezíen. We bieden hoop en werken samen in een liefdevolle omgeving aan persoonlijk herstel en herstel in de relatie met de ander, de omgeving en God. Goede, professionele zorg met een hoopvol toekomstperspectief, dát is waar wij iedere dag voor gaan. De Hoop is actief op diverse locaties: Amersfoort, Dordrecht, Houten, Rotterdam, Veenendaal en Vlissingen.

Ga naar het vacatureportaal voor de actuele vacatures

"Cliënten zie je veranderen en opknappen door de aandacht voor zingeving. Dat motiveert mij enorm."

Onze collega aan het woord

“Voor je eigen beroepsontwikkeling is werken bij De Hoop echt serieus interessant. Het gaat om het opzoeken van het spanningsveld tussen professionaliteit en zingeving. Dat past bij de nieuwe stroming in de ggz. Ook praten over, maar zeker ook invullen van, thema’s als eenzaamheid in plaats van gelijk kiezen voor medicatie. Er is veel ruimte om hierover na te denken en te doen en dat is ook voor je eigen geloof inspirerend.”

Lees het verhaal van Arjen

Een dag uit de agenda van Arjen

06.15 uur – Opstaan. Broodtrommel klaarmaken, honden uitlaten, samen met de kinderen YouTube-filmpjes kijken.
08.30 uur – Ik breng de kinderen naar school en ga door naar De Hoop.
08.40 uur – Ik sluit aan bij de dagopening of begin gelijk met werken.
09.00 uur – Eerste cliëntencontact. Mensen komen voor medicatie of onderhoudsdosering. Soms is er een crisisinterventie. Op andere dagen draai ik mee in het verpleegkundig spreekuur.
13.00 uur – Voorbereiden van een cliëntbespreking. En vervolgens bureaudienst of cliëntafspraken. Bij bureaudienst ben ik bereikbaar voor huisartsen, ziekenhuizen en collega’s die vragen om advies en voor crisissituaties. Wanneer ik cliëntafspraken heb, is dat soms op de polikliniek en soms bij de cliënt thuis.
16.00 uur – Verslagen, evaluaties en zorgplannen maken en de volgende dag voorbereiden.
17.00 uur – Ik ga naar huis. Het gebeurt ook vaak dat ik om 14.30 uur de kinderen ga ophalen uit school en dan thuis nog verslagen maak. Waar het mogelijk is, is er ruimte om bij De Hoop individueel afspraken te maken hierover.

Cliënt: “In het begin had ik mijn twijfels, maar de behandeling werkte goed. De medewerkers zijn erg betrokken. Effectieve therapieën.”

Werken bij De Hoop als SPV is aantrekkelijk, want:

  • Je maakt deel uit van een breed samengesteld multidisciplinair team met extra bevlogen medewerkers die passie hebben voor hun werk.
  • Er is ruimte voor het vormgeven van je professie als christen, zowel op persoonlijke als wetenschappelijke manier.
  • Je krijgt de mogelijkheid om samen met ons professionele zorg te ontwikkelen binnen de richtlijnen en het huidige landelijke zorgklimaat.
  • Je kan werken bij verschillende locaties.

Meer weten over het werken als SPV bij De Hoop? Neem contact op via het telefoonnummer van de afdeling HR en vraag naar Arjen Catsburg of mail naar hr@dehoop.org ter attentie van Arjen.