Om de beste zorg te kunnen bieden werken we samen met andere organisaties. Hieronder vind je een paar van die belangrijke samenwerkingsrelaties.

De Brug

Voor verslavingszorg in het westen van Nederland werken we samen met De Brug. Deze organisatie richt zich op hulp aan volwassenen met verslavingsproblemen.

Meer informatie over De Brug

Stichting Chris en Voorkom!

Met ‘Chris, wat er ook is!’ bieden zij kinderen en jongeren een anoniem luisterend oor via chat, mail & telefoon; weerbaarheids- en leefstijlprogramma’s op scholen, kerken en verenigingen en deskundigheidsbevordering aan pastorale jeugdwerkers, leerkrachten en jeugdzorgprofessionals.

Met ‘Voorkom’ bieden zij preventie- en leefstijlprogramma’s op scholen, kerken en sportclubs en  deskundigheidsbevordering aan leerkrachten, mentoren en jeugdzorgprofessionals.

Meer informatie

Werkvisie De Hoop

Werkvisie De Hoop is een leerwerkbedrijf voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en biedt iedereen een passende werkplek. Voor deze missie zetten we ons dagelijks met grote betrokkenheid in. Ze bieden op vijf verschillende locaties diverse projecten aan, variërend van een kringloopwinkel, een bakkerij tot een restaurant en gebouwbeheer. Deze locaties zijn gevestigd in Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Ridderkerk en Sliedrecht.

Meer informatie

Chris&Voorkom, Werkvisie De Hoop en De Brug zijn onderdeel van De Hoop Groep, net als De Hoop.

Eleos

Op het gebied van wetenschappelijk onderzoek binnen de christelijke ggz hebben we samen met ggz-instelling Eleos het KICG opgericht.

Meer informatie over het KICG

PEERpoint Herstelacademie

PEERpoint Herstelacademie is een initiatief van De Hoop GGZ, Eleos, Antes, Yulius en het Leger des Heils W&G Rijnmond Zuidwest in samenwerking met de Gemeente Dordrecht.

Het is een plek waar o.a. cliënten van De Hoop op een leuke manier, in eigen regie, kunnen werken aan hun herstel. Dat gebeurt met lotgenoten (ook wel “peers” genoemd) en ervaringsdeskundigen.

Cliënten kunnen hier steun vinden bij het herstellen van bijvoorbeeld een ingrijpende ervaring met psychiatrie, verslaving of dakloosheid. Via supportgroepen, trainingen en diverse activiteiten werken ze aan hun eigen herstel en tegelijkertijd aan dat van anderen. De dienstverlening van PEERpoint is gratis. Cliënten dienen zich zelf aan te melden.

Meer informatie over PEERpoint