Vrijdag 25 september opende wethouder Grauss de nieuwe polikliniek van De Hoop ggz in Rotterdam met het hijsen van de vlag. De nieuwe locatie bij het Alexandrium biedt De Hoop flinke groeimogelijkheid.

Setkin Sies, manager van De Hoop in Rotterdam is blij met de nieuwe locatie. “We hebben hier volop de ruimte om te groeien en onze ambities waar te maken om meer mensen te helpen. Op deze locatie kunnen we nu naast de volwassenzorg ook kinder- en jeugdpsychiatrie aanbieden.”

Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Op de afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie in Rotterdam kunnen kinderen en jongeren tussen de 4 en 18 jaar en hun ouders terecht voor hulp bij psychische problemen en verslavingsproblematiek. De polikliniek bij het Alexandrium heeft gesprekskamers en een ruime speelkamer voor speltherapie bij jonge kinderen. Ook zijn er lokalen waar oudere kinderen deeltijdbehandeling kunnen volgen. Bij zo’n traject is er voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar de mogelijkheid voor therapie en school onder één dak.

“De stad heeft plekken nodig van vertrouwen en hoop. Jullie bieden zo’n plek”, aldus wethouder Grauss tijdens de opening. Na de openingshandeling konden genodigden de nieuwe ruimtes bekijken en in gesprek met de professionals.

Symposium en open dag

De opening is klein gehouden in verband met de coronamaatregelen. “In het voorjaar hebben we plannen voor een openingssymposium en hopen we een open dag te houden, zodat mensen een kijkje kunnen nemen in het gebouw”, vertelt Setkin Sies.

"De stad heeft plekken nodig van vertrouwen en hoop. Jullie bieden zo’n plek."