Heb je er weleens over gedacht om een periodieke schenking te doen aan De Hoop? Daar zitten niet alleen voor ons, maar ook voor jou de nodige voordelen aan. Zo is een periodieke schenking volledig aftrekbaar van de belasting.

Waarom schenken aan De Hoop?

Door te schenken aan De Hoop draag je bij aan de missie van De Hoop: ‘mensen op weg helpen naar een nieuw leven’. De Hoop levert niet alleen betrokken, deskundige zorg, maar gaat vaak nét even verder. Bijvoorbeeld door oud-cliënten op te leiden tot ervaringsdeskundigen. Of door werkervaringsplaatsen te bieden waar cliënten een vak leren, structuur krijgen in hun dag en weer toekomstperspectief krijgen. Hulp die hard nodig is maar niet wordt vergoed, wordt door jouw gift mogelijk gemaakt.

Wat is het belastingvoordeel voor een gewone gift?

Jouw gift helpt mensen dus echt op weg naar een nieuw leven. Maar schenken aan De Hoop levert ook belastingvoordeel op. Bij een gewone gift wordt de hoogte van de aftrek onder meer bepaald door jouw drempelinkomen. Giften gedaan aan een ANBI-stichting met een minimum totaalbedrag van € 60,00 kun je aftrekken als het totaalbedrag aan giften tussen de 1% en de 10% van dat drempelinkomen is.

Wat is het belastingvoordeel voor een periodieke schenking?

Ben je geraakt door het werk van De Hoop en wil je ons voor langere tijd steunen? Dan kan een periodieke schenking jou extra belastingvoordeel opleveren. Periodieke schenkingen kun je namelijk voor 100% aftrekken van de belasting. Deze schenkingsvorm stond vroeger wel bekend als lijfrenteschenking. Je doet een schenking van een bepaald bedrag voor minimaal vijf jaar en legt deze afspraak met ons vast in een schenkingsovereenkomst. Deze overeenkomst is te vinden op de website van Vrienden van De Hoop en is gemakkelijk in te vullen. Als je jouw gift vastlegt, kunnen we de voortgang van de projecten beter waarborgen. Misschien iets om te overwegen?

Heb je interesse in of vragen over periodiek schenken? Op de website van Vrienden van de Hoop vind je meer informatie en krijg je uitleg aan de hand van een video. 

Meer informatie

We zijn enorm dankbaar voor alle steun.

Met jouw bijdrage verander je levens!

Accepteer de cookies om deze video te kunnen bekijken. Lees ons cookiebeleid.