Woensdag 19 februari zijn twee nieuwe leerwerkbedrijven geopend onder de naam Proef&Geniet! De leerwerkbedrijven zijn onderdeel van de polikliniek Vlissingen van De Hoop ggz.

Proef&Geniet bestaat uit twee locaties: een delicatessenwinkel in het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis in Vlissingen, voorheen bekend onder de naam Floor, en een combinatie van een lunchroom, tweedehands kledingzaak, catering en productie aan de Scheldestraat in Vlissingen. De locatie in het ziekenhuis werd geopend door de heer H.J. van Koeveringe, gepensioneerd en gepassioneerd ondernemer. De locatie aan de Scheldestraat werd geopend door de heer C. van Delen, fractievoorzitter van de ChristenUnie Vlissingen.

Waardevol en bijzonder

Het doel van de leerwerkbedrijven is dat deelnemers weer structuur vinden, verantwoordelijkheid dragen, nieuwe vaardigheden leren en bouwen ze aan hun zelfvertrouwen. “Daarom helpen ze mee in onze lunchroom, met de verkoop van tweedehands kleding, in de delicatessenwinkel, catering of productie. Dat maakt een bezoek aan ons leerwerkbedrijf Proef&Geniet zo waardevol en bijzonder. Onze deelnemers kennen een achtergrond van psychische klachten als trauma, angst, depressie of verslaving. Deelname aan het leerbedrijf helpt ze enorm om weer gezond, vol goede moed en clean door het leven te gaan”, aldus Wietske Nijsse, afdelingsmanager van de polikliniek in Vlissingen.

Re-integreren

Volgens Nijsse is Proef&Geniet dan ook een plek waar het dubbel genieten is. “Terwijl u geniet van een heerlijk broodje, fantastische tosti, ambachtelijke bonbons, verse kaas of bijzondere zoutjes, re-integreert een van onze deelnemers.”

"Deelname aan het leerbedrijf helpt ze enorm om weer gezond, vol goede moed en clean door het leven te gaan."

In de delicatessenwinkel kunnen klanten terecht voor bonbons, Zeeuwse producten, verschillende soorten kazen en nootjes. In de lunchroom kan men terecht voor warme en koude dranken, diverse belegde broodjes en tosti’s en gebak (bekijk de menukaart ook hieronder). In dezelfde ruimte bevindt zich ook de tweedehands kledingwinkel.

Je vindt Proef&Geniet op de volgende locaties:

Proef&Geniet – delicatessenwinkel
Koudekerkseweg 88
4382 EE Vlissingen
06-18477320

Proef&Geniet – lunchroom, tweedehands kleding, catering en productie
Scheldestraat 21
4381 RP Vlissingen
06-28509390