De Hoop ggz wint de award voor Regiowinnaar (thuis)werkgever van 2020 van Zuid-Holland!

De award zet organisaties in het zonnetje met creatieve, inspirerende thuiswerkmaatregelen.

Jaap de Gruijter mocht de award in ontvangst nemen: “Grappig dat ik naar mijn werk moest om de bokaal in ontvangst te nemen, in plaats van een levering aan huis! Desondanks zijn we als De Hoop niet minder trots op het ontvangen van de Award Regiowinnaar (Thuis)werkgever 2020. Al is dankbaar een woord dat beter bij ons past. Dankbaar voor al die collega’s die als HOOP-verleners zo flexibel waren om ons werk te blijven doen al was het dan vanuit een andere thuissetting!”

Het winnen van de award is een erkenning van een succesvol en creatief thuiswerkbeleid. Afgelopen maanden is deze namelijk flink uitgebreid. HR collega Hans Sprong zegt de reden van de toekenning van de award te danken is aan het lef van de organisatie om kansen te pakken. En er komt een beetje geluk bij kijken.

Zo was er in 2019 al besloten om te starten met Hoop Online, een team met 100% online hulpverlening. Het nieuwe team startte net voor de eerste lockdown. Daardoor was er al een digitale infrastructuur aanwezig die heeft geholpen om heel snel voor een groot deel van de organisatie thuiswerken mogelijk te maken. ‘Daar kwam bij dat we een betrokken Zakenvriend bereid vonden om het meubilair te leveren. Zo konden we de thuiswerkplekken optimaal inrichten.’ vertelt Hans.

Een ander mooi voorbeeld van het pakken van kansen en verbeteren van regelingen kwam tijdens de afsluiting van de Wantijbrug begin 2020. De locaties in Dordrecht werden moeilijker bereikbaar. ‘De Hoop heeft toen proactief gehandeld door het fietsenplan per 1 januari 2020 te verruimen. Die wens lag er al langer, dit was het laatste puzzelstukje. Het bevorderde de bereikbaarheid naar het werk, de vitaliteit van alle collega’s en sloot ook nog eens mooi aan op onze duurzaamheidsambities.’

Meer over de award