Jaap de Gruijter vertrekt als bestuurder van De Hoop

Vanaf 1 september zal Jaap de Gruijter vertrekken bij De Hoop en deel gaan uitmaken van de Raad van Bestuur van ASVZ, een grote zorginstelling voor verstandelijk gehandicaptenzorg. Jaap heeft 8 jaar als voorzitter van de Raad van Bestuur gewerkt voor De Hoop, zowel voor De Hoop ggz, als voor Werkvisie De Hoop, Chris en Voorkom! en De Brug. Zijn afscheid zal plaatsvinden op 11 september, tijdens de Dag van Hoop.

Kees Kleingeld, voorzitter Raad van Toezicht De Hoop: “We hebben Jaap deze 8 jaar als een bijzonder waardevolle bestuurder mogen leren kennen. De Hoop heeft kunnen groeien, met haar unieke eigen koers, als professionele organisatie die mensen verslavingsproblemen of psychische problemen op weg helpt naar een nieuw leven. Terugkijkend zijn we verwonderd en dankbaar over wat er onder zijn aanvoering allemaal is ontwikkeld.”

Wanneer Jaap vertrekt, zullen de huidige leden Raad van Bestuur Irene Blom en Harold Kuijpers de verantwoordelijkheden samen waarnemen als collegiaal bestuur. Irene zal vanaf 1 september tijdelijk fulltime beschikbaar zijn als voorzitter.