Veel christenen worstelen wel eens met de vraag: wat is Gods plan voor mijn leven? Volgens Dirk de Boer, coƶrdinator pastoraat bij De Hoop GGZ, wordt die vraag in het christelijk milieu vaak te magisch gemaakt. “Er bestaat het gevaar dat we zitten te wachten op de stem van God, maar het is de vraag of dat altijd zo gaat”, aldus De Boer op Groot Nieuws Radio.

Dirk de Boer erkent dat er mensen zijn die een concrete roeping van God ontvangen. “Maar misschien is het eerder nodig dat je in beweging komt, dan dat je concreet een stem van God hoort wat je moet doen.” Volgens de Boer zijn we Bijbels gezien geroepen om goed om ons heen te kijken. “Er gebeurt genoeg onrecht waar je je mee kan bemoeien. Er is een lijden in deze wereld, ook in de lijdende kerk. In de samenleving kun je positieve invloed uitoefenen. En je kunt het evangelie uitdragen in woord en daad.”

Bovendien zijn we geroepen om te leven in gemeenschap met Gods zoon. “Wat betekent dat om in relatie met God te leven? Wat betekent dat hoe je omgaat met je medemens, met je financiĆ«n en met de spullen van een ander?”

De tip van Dirk de Boer: “Kijk om je heen en kom in beweging!” De Boer ziet vaak dat als wij een stap zetten, dat God komt met het werk van Zijn Geest en dat je ondersteunt wordt in waar je mee bezig bent. “Door te doen, ontwikkelt zich het plan.”

Dit artikel verscheen eerder bij Groot Nieuws Radio.