De bekostiging van de ggz verandert vanaf 1 januari 2022 in heel Nederland. Deze verandering verandert niets aan de inhoud van de hulp die je krijgt bij De Hoop ggz. Wat wel merkbaar wordt is een verandering in het aanspraak op je eigen risico.

Dit bericht is van toepassing op klinische- en ambulante hulpverlening: op de (poli-)kliniek en online.

Het eigen risico

Dat is het gedeelte dat je zorgverzekeraar niet betaalt, maar dat je zelf moet betalen voor jouw zorg. Bij De Hoop ggz en jouw andere zorgaanbieders.

Let op als je situatie voldoet aan de criteria

Voor velen heeft deze verandering geen nadelig effect. Maar let op als een van de volgende criteria op jou van toepassing is. Het kan dan zijn dat je t.z.t. een onverwacht bericht krijgt van je zorgverzekeraar waar aanspraak wordt gedaan op je eigen risico.

Criteria:

  •  Je hebt in 2021 behandeling bij De Hoop ggz én je verwacht je jaarlijks eigen risico niet op te maken én je verwacht dat je behandeling bij De Hoop stopt in 2022.
  • Je wilt in 2021 nog starten met een behandeling bij De Hoop ggz én je verwacht je jaarlijks eigen risico niet op te maken én je verwacht dat je behandeling bij De Hoop stopt in 2022.

Als je aan deze criteria voldoet en wilt weten of je nadelige gevolgen kan gaan ervaren betreffende je eigen risico, kan je contact opnemen met je zorgverzekeraar.

Lees meer over de verandering bij het eigen risico in de landelijke factsheet hieronder.