Aan de Spuiweg, de plek waar het werk van Stichting De Hoop in 1975 begon, komen ‘nieuwe’ woningen. De panden van De Hoop aan de Spuiweg 63-71 worden gesplitst tot 7 woningen en komen in het najaar op de markt. Alle woningen hebben een tuin en eigen parkeerplaatsen op het nieuw aangelegde afgesloten binnenterrein. Dit binnenterrein is woensdag 2 september officieel opgeleverd. Het project heeft inmiddels een eigen website en draagt de toepasselijke naam Nieuw Spui.

De Hoop heeft met de gemeente Dordrecht afgesproken om haar activiteiten in het centrum te verminderen en haar groeiende stroom cliënten ook op andere plekken en andere manieren (waaronder online) te behandelen. De eerste resultaten zijn zichtbaar. Na de sloop van de bebouwing op het binnenterrein is een aantrekkelijk binnengebied aangelegd. In dit binnengebied zijn parkeerplaatsen voor onder meer de bewoners van de nieuwe woningen aan de Spuiweg en Papeterspad.

De omvorming van de panden van De Hoop past in de gemeentelijke ambities voor de negentiende eeuwse schil. “We willen dit deel van de schil verder ontwikkelen als woongebied. Dat kan doordat er minder behoefte is aan kantoorruimte en winkels. Het past helemaal in de wens om meer woningen te bouwen in Dordrecht”, zegt wethouder Piet Sleeking.

Wethouder Marco Stam ziet ook goede kansen voor dit gebied. “Het is vlakbij de binnenstad en het station. We zien dat de belangstelling voor wonen in de binnenstad toeneemt. Tegelijkertijd zien we dat door spreiding van voorzieningen de leefbaarheid verbetert.”

Jaap de Gruijter laat als bestuurder van Stichting De Hoop weten blij te zijn met de ontwikkeling van de Spuiweg. “Ons hart klopt vooral voor de mensen die wij op weg willen helpen naar een nieuw leven. We zijn dankbaar wat we allemaal op de Spuiweg hebben mogen doen. Ook deze panden hebben nu recht op een nieuw leven met nieuwe bewoners.”

Ik wil meer informatie