Na groene investeringen die we af gelopen jaren hebben gedaan hebben wij de certificering ‘Brons’ mogen ontvangen. De eerste stap in de verduurzaming was het lidmaatschap bij Milieu Platform Zorgsector (MPZ) in 2016. In januari 2018 heeft Jaap de Gruijter namens De Hoop de Greendeal 2.0 ondertekend, waarmee we ons het doel hebben gesteld om binnen een termijn van 3 jaar tot certificering “Brons” te komen volgens de Milieuthermometer Zorg. Hiermee committeerde de Hoop zich aan de doelen die in het Klimaatakkoord worden gesteld. Belangrijke speerpunten zijn 50% CO2 reductie in 2030 en het werken naar een circulaire bedrijfsvoering.

En dat doel hebben we behaald! De certificering geeft aan dat we meer dan de gemiddelde zorginstelling aandacht geven aan de milieuwetgeving.

We weten dat we rentmeester zijn van deze wereld. We willen deze aarde gezond doorgeven aan onze kinderen en kleinkinderen. En investeren in schone energie helpt daarbij.’ Jaap de Gruijter, Voorzitter Raad van Bestuur.

Het behalen van het keurmerk is o.a. gelukt door de investering in zonnepanelen, scheiden van afval en elektrische/hybride voertuigen. We zijn enorm dankbaar voor dit resultaat en blijven onszelf verbeteren om te zorgen voor onze aarde!

Bekijk hier de video waar Jaap de Gruijter de laatste van 1250 zonnepanelen plaatst!

Accepteer de cookies om deze video te kunnen bekijken. Lees ons cookiebeleid.

Benieuwd naar andere keurmerken die wij hebben behaald?