Onderzoeksbureau Effectory heeft De Hoop uitgeroepen tot branchewinnaar 2021 ‘Beste werkgever’ in de ggz. De Hoop kreeg het hoogste rapportcijfer voor werkgeverschap, een 8, van haar eigen medewerkers en dat blijkt nu de hoogste score in de sector te zijn.

 

De Hoop mag zich een van de ‘Beste Werkgevers van Nederland’ noemen in 2021. Dat maakt Effectory bekend op basis van een grootschalig onderzoek naar goed werkgeverschap. De Hoop kreeg het hoogste rapportcijfer voor werkgeverschap, een 8, van haar eigen medewerkers en is daarmee uitgeroepen tot World-class Workplace in de branche ggz. Jaap de Gruijter, voorzitter Raad van Bestuur De Hoop ggz: “Het is erg mooi om deze waardering te ontvangen van een groot onderzoeksbureau als Effectory. We zijn rijk gezegend met bevlogen en betrokken professionals en als we voor hen dan ook als beste werkgever in de branche uit de bus komen, ben ik een dankbaar mens. Het bieden van goede zorg kan alleen maar door onze medewerkers, daarom doen we er zoveel mogelijk aan om ook het goede voor hen te zoeken. Professionals vinden en behouden is moeilijk door de krapte op de arbeidsmarkt, maar dit bevestigt ons dat we het goede doen. En daar gaan we graag mee door, om zo ons missie waar te maken.”

'Het bieden van goede zorg kan alleen maar door onze medewerkers'

Waarmee onderscheiden De Hoop en andere branchewinnaars zich? Volgens het onderzoeksbureau luisteren ze naar hun medewerkers en gebruiken hun feedback en ideeën om zich continu te verbeteren. Medewerkers van De Hoop zijn vol passie met hun werk bezig, wat terug te zien is in de cijfers over betrokkenheid (8,5) en bevlogenheid (7,8). Ook de score op klachtgerichtheid blijkt hoog (7,9), wat betekent dat naast de medewerkers ook cliënten profiteren van een positieve organisatiecultuur. Medewerkers ervaren veel autonomie (7,6), omdat ze de vrijheid krijgen om zelf hun werk zo goed mogelijk in te richten. Kaders en prioriteiten zijn helder en hun rol is duidelijk (7,2). Uit de samengevoegde resultaten komt een score van 8,0 voor werkgeverschap en een 7,9 voor tevredenheid van de medewerkers.