Corona is nog niet weg en heeft nog steeds impact op de samenleving. Maatregelen zijn vanaf 25 februari versoepeld, ook binnen De Hoop. Uiteraard houden we ons aan de basismaatregelen en om goede zorg op de klinieken te blijven bieden hebben we daar nog een aantal extra maatregelen.

Alle vormen van zorg zijn bij ons mogelijk. Ook als er beperkende omstandigheden zijn, doen we er alles aan om te zorgen dat iedere cliënt de behandeling krijgt die nodig is.

Algemene maatregelen 
We vragen iedereen om zich te houden aan de maatregelen en adviezen van het RIVM, daarmee voorkomen we verspreiding van het corona-virus:

– Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
– Hoest en nies in je elleboog of zakdoek (gooi deze meteen daarna weg);

– 1,5 meter blijft een veilige afstand;
– Schud geen handen; 
– Zorg voor voldoende frisse lucht.

Hieronder lees je wat je kunt verwachten wanneer je bij ons bent.

Poliklinische en ambulante zorg 

 • Afspraak op één van onze locaties
  – Op de locatie die u bezoekt, treft u bij binnenkomst de regels aan waaraan we ons houden, om zo een veilig bezoek mogelijk te maken. Dit kan gaan over looprichting, ontsmetten van uw handen en gebruik van de wachtruimten. We willen iedereen een veilig bezoek bieden, ook mensen met een kwetsbare gezondheid. Daarom zorgen we ervoor dat u 1,5 meter afstand kunt houden wanneer u dat wilt.
  – Wilt u niet vroeger komen dan het moment van uw afspraak? Zo voorkomen we dat het te druk wordt op onze locaties. 
 • Huisbezoek
  Huisbezoeken vinden gewoon plaats en we houden ons aan de algemene maatregelen en adviezen van de RIVM. Wanneer er sprake is van klachten die passen bij corona en huisbezoek is noodzakelijk, dan zullen we beschermende maatregelen  nemen.

Behandeling in de kliniek 

Voor opname in de kliniek gelden aanvullend een aantal beschermende maatregelen.

 • Opname in een van de klinieken
  In de klinieken zorgen we voor een veilige omgeving door meteen te handelen wanneer een cliënt in de groep klachten krijgt.
 • Bezoek aan een cliënt of bewoner
  Een bezoek brengen aan een cliënt in de kliniek, op de afdeling Deeltijd met wonen of in een van de woonlocaties is mogelijk. We vragen u een zelftest te doen voor het bezoek, dit is vrijwillig. Blijft u thuis bij klachten? In de kliniek is 1 bezoeker per keer toegestaan, bij de woonlocaties maximaal 4 personen per voordeur.

Woonlocaties

Op de woonlocaties gelden geen aanvullende maatregelen dan de algemene maatregelen en adviezen van de RIVM.

Inloophuizen

De inloophuizen in Vlissingen en Dordrecht zijn open. Op beide locaties zijn passende maatregelen ingevoerd om zo een veilige omgeving te waarborgen. Bijvoorbeeld door een screening op gezondheidsklachten aan de deur.

Bij nieuwe ontwikkelingen zal dit bericht geüpdatet worden. Laatst bijgewerkt: 25-2-2022