De Huizen van Hoop én onze bewoners worden naast professionele medewerkers begeleid en gedragen door vele vrijwilligers, donateurs, kerken en bedrijven. Wij komen graag in contact met iedereen die op welke manier dan ook aan dit bijzondere werk wil bijdragen. 

Zorg en nabijheid

De primaire zorg voor onze bewoners wordt vergoed door zorgverzekeraars en vanuit de WMO. Maar aanvullende persoonlijke begeleiding en hulp is nodig! Hulp bij het op orde houden van de tuin, kleine reparatieklusjes op de locaties, maar ook het begeleiden van een bewoner naar bijvoorbeeld de markt en een gewone wandeling zijn voorbeelden van zorg en nabijheid die onbetaalbaar is.

Kerken vormen een belangrijk netwerk rondom onze locaties als het gaat om een kerkelijk thuis en activiteiten voor de bewoners. Ook mogen we jaarlijks van vele kerken giften ontvangen, doordat De Hoop ggz is opgenomen in het collecterooster. We geven in samenwerking met Stichting Vrienden van De Hoop graag een presentatie in jouw kerk om meer over ons werk te vertellen.

Lees meer over samenwerkingsmogelijkheden met kerken

Wil je meer informatie over het helpen ondersteunen van de Huizen van Hoop? Het Servicebureau Wonen helpt je graag aan de juiste informatie en contactpersonen. Op werkdagen zijn wij te bereiken via huizenvanhoop@dehoop.org of onderstaand telefoonnummer.