De eerste keer dat je inlogt op het cliëntportaal met je aangemaakte account, krijg je de vraag of je een extra beveiliging wilt toevoegen aan de inlogprocedure. Dit is slim om te doen, zodat jouw medische/psychologische informatie nog beter is beveiligd.

  • Als je de extra beveiliging wilt installeren druk je op de knop ‘meer lezen’. De tweestapsverificatie (2FA) procedure zal dan starten.

Tweestapsverificatie (2FA) betekent dat je bij het inloggen niet alleen je wachtwoord hoeft in te voeren, maar ook een 6-cijferige code. Deze code kun je ontvangen via een speciale app op je telefoon of via een SMS-bericht. Voor veel mensen is de laatste optie vaak het handigst.

  • Klik op de groene balk om de tweestapsverificatie in te stellen.
  • Je krijgt dan een keuzescherm waarin je kunt aangeven hoe je de 6-cijferige code wilt ontvangen.
  • Vul daarna de benodigde informatie in en bevestig deze.
  • Vervolgens wordt een nieuw venster geopend terwijl je de 6-cijferige verificatiecode binnen enkele seconden via SMS ontvangt. Voer deze code in het daarvoor bestemde veld in en klik vervolgens op de knop ‘Verifiëren’.

Als de verificatie niet goed is gegaan, klik dan op de link ‘Stuur nieuwe code’ onder de groene balk en herhaal de vorige stap. Elke keer dat je wilt inloggen op het cliëntportaal van De Hoop, moet je nu deze 6-cijferige code in te voeren.