De eerste keer wanneer je inlogt op het cliëntportaal met je aangemaakte account, krijg je de vraag of je een extra beveiliging wilt toevoegen aan de inlogprocedure. Dit is wel zo verstandig omdat het immers om jouw medische/psychologische informatie gaat.

Als je de extra beveiliging wilt installeren druk je op de knop ‘meer lezen’. De 2-weg authenticatie (2FA) procedure zal dan starten.

Een 2-weg authenticatie betekent dat je bij het inloggen niet alleen gevraagd wordt je wachtwoord in te voeren, maar ook een 6 cijferige code. Deze code kun je via een speciale app op je telefoon ontvangen of via een SMS’je. Voor veel mensen is dit laatste vaak het gemakkelijkst. We zullen uitleggen hoe je de 2-weg authenticatie via SMS instelt.

Klik op de groene balk om de 2-weg authenticatie in te stellen. Je krijgt daarna een keuze scherm waarin je kunt aangeven hoe je de 6 cijferige code wilt ontvangen. We kiezen voor dit voorbeeld nu dus de optie: ‘Via een SMS’.

Vul het 06 nummer van je mobiele telefoon in en selecteer het juiste landnummer (Nederland). Nadat je dat gedaan hebt druk je op de balk met de tekst: ‘Bevestig telefoonnummer’.

Vervolgens opent zich een nieuw venster terwijl je op dat moment (of enkele seconden later) een SMS op je mobiele telefoon ontvangt met een 6 cijferige verificatie code. Vul die code in bij het invoerveld en druk daarna op de knop ‘Verifiëren. Als de verificatie niet goed gegaan is, druk dan op de link ‘Stuur nieuwe code’ onder de groene balk en herhaal dan de vorige stap.