Wat is Zelfmanagement - BPS?

Zelfmanagement BPS is een cursus voor mensen met een bipolaire stoornis. In de cursus leer je om te gaan met de gevolgen van je psychische problemen in het dagelijks leven en leer je een levensstijl aan die nodig is om een terugval te voorkomen. Kortom, je leert goed voor jezelf te zorgen en de regie over je eigen leven te nemen.

Hoe doen we dat?

Tijdens de cursus werk je aan veranderingen in je levensstijl. Je leert bijvoorbeeld ritme en structuur aan te brengen in je leven. Daarnaast leer je keuzes te maken en verantwoordelijkheid te dragen, ook voor je behandeling. Zo is het belangrijk om op de juiste manier je medicijnen in te nemen en op tijd hulp te vragen als het minder goed gaat. Daarom leer je om veranderingen in je stemming en gedrag te registreren. Persoonlijk herstel staat centraal, zodat je weer mee kunt doen in de samenleving. De cursus bestaat uit groepsbijeenkomsten en persoonlijke gesprekken.

Ben je er klaar voor om de eerste stap naar hulp te zetten? Of wil je eerst meer informatie ontvangen? Neem contact met ons op.