Wat is VERS?

Je gedachten kunnen een negatieve invloed hebben op je emoties. Als je gevoelig bent voor emotionele prikkels en gedachten, lopen je emoties soms te hoog op. Dit kan leiden tot vervelende situaties, zoals zelfbeschadiging, gewelddadig gedrag of boze en/of emotionele uitbarstingen. De Vaardigheidstraining Emotie Regulatie Stoornis (VERS) leert je om meer controle te krijgen over jouw emoties. VERS wordt meestal ingezet bij een borderline persoonlijkheidsstoornis, maar kan je ook helpen als je om een andere reden worstelt met het hanteren van je emoties.

Lees meer over borderline

Hoe werkt VERS?

De training vindt plaats in groepsverband. Ook thuis ga je actief aan de slag met je behandeling. Je leert je oplopende emoties te herkennen en beschrijven. Zo krijg je meer inzicht in je gevoelens en leer je deze onder woorden te brengen. Daarnaast leer je om jezelf te ontspannen tijdens oplopende emoties. Ook je levensstijl komt tijdens de training aan de orde. Gezond eten, goed slapen, sporten en ontspannen zorgen voor een goede basis. Je krijgt inzicht in het verband tussen jouw emoties, gedachten en gedrag. Als je daarop in leert spelen, ben je in staat om een emotionele uitbarsting te voorkomen.

Ben je er klaar voor om de eerste stap naar hulp te zetten? Of wil je eerst meer informatie ontvangen? Neem contact met ons op.