Wat is vaktherapie?

De term ‘vaktherapie’ is de overkoepelende naam voor beeldende therapie, dramatherapie, muziektherapie, psychomotorische therapie en speltherapie. Vaktherapie wordt vaak toegepast bij psychische aandoeningen of psychosociale problemen als angstklachten, gedragsproblemen, trauma of verliesverwerking. De therapie kan gericht zijn op het oplossen van je probleem of het accepteren ervan. De therapie kan ook tot doel hebben om de gevolgen van een aandoening te beperken.

Hoe doen we dat?

De nadruk ligt op het doen en ervaren, en minder op het praten. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een rollenspel,  muziek, sport of spel. Met gerichte oefeningen en werkvormen kun je jouw problematiek onderzoeken en je gedachten en gevoelens vormgeven. Op deze manier werk je aan bewustwording en kom je tot nieuwe inzichten, waardoor je ook leert om op andere manieren te reageren op situaties en gevoelens. Vaktherapie is een combinatie van persoonlijke sessies en groepssessies.

Ben je er klaar voor om de eerste stap naar hulp te zetten? Of wil je eerst meer informatie ontvangen? Neem contact met ons op.