Wat is inzichtgevende therapie?

Inzichtgevende therapie heeft als doel inzicht verschaffen in het ontstaan en de achterliggende mechanismen van psychische problemen. Vaak weet je niet precies waarom je bepaald gedrag vertoont of waarom je gevoelens van angst, onzekerheid of depressie ervaart. Zulke gedragingen en gevoelens kunnen je studie, werk en relaties echter ernstig verstoren en tot psychische klachten leiden. Het uitgangspunt van inzichtgevende therapie is dat onderzocht wordt waar de basis voor onbewuste gedrags- en gedachtepatronen is gelegd (in het verleden).

Hoe doen we dat?

Samen met je behandelaar onderzoek je in een veilige omgeving onbewuste, weggestopte  gevoelens, gedachten en ervaringen. Door jezelf onder ogen te zien, ga je de processen die ten grondslag liggen aan bepaalde gedrags- en gedachtepatronen beter begrijpen. Hierdoor krijg je inzicht in je psychische problemen en kun je ze verder verwerken. De therapie bestaat uit persoonlijke gesprekken of groepsbijeenkomsten.

Ben je er klaar voor om de eerste stap naar hulp te zetten? Of wil je eerst meer informatie ontvangen? Neem contact met ons op.